Filmové premiéry: Vyrazte na Psí ostrov, alebo skúste Taxi č. 5

Do slovenských kín aj tento štvrtok prichádzajú filmové novinky. Diváci si od 10. mája môžu pozrieť aj nasledujúce štyri snímky.

10.05.2018 15:00
Záber z filmu Flákači, ktorý prichádza do... Foto:
Záber z filmu Flákači, ktorý prichádza do slovenských kín.
debata

Taxi 5 (2018)

Parížsky policajt Sylvain Marot je proti svojej vôli prevelený do Marseill. Bývalý komisár Gilbert, terazí primátor mesta, ho poverí špeciálnou úlohou. Má zlikvidovať gang talianskych zlodejov, ktorí v atraktívnych Ferrari vykrádajú jedno klenotníctvo za druhým. Lenže so slabo vybaveným vozovým parkom francúzskej polície to pôjde veľmi ťažko. Silvain tak má len jednu možnosť. Prehovoriť k spolupráci Eddyho Makloufa, synovca slávneho Daniela Moralese. Eddy totiž po svojom strýčkovi zdedil jeho vytunený Peugeot 407. Škoda však, že ale nezdedil jeho vodičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentný šofér, ktorý sa s volantom v ruke asi narodil.

Polnočná láska (2018)

Romantický film Polnočná láska rozpráva príbeh 17-ročnej Katie, ktorá od detstva bojuje so zriedkavou chorobou a aj ten najmenší záblesk slnečného svetla jej môže ublížiť. A tak celé dni trávi doma a von chodí až po západe slnka. Jej najobľúbenejším miestom je vlaková stanica, kde hrá na gitare náhodným okoloidúcim. Jedného večera zasiahne osud a ona spoznáva Charlieho – športovú hviezdu miestnej strednej školy, ktorého tajne obdivuje už roky. Nepovie mu o svojom ochorení, aby si obaja mohli naplno užiť nádhernú romancu počas jedného takmer dokonalého leta…

Psí ostrov (2018)

Japonské súostrovie, o dvadsať rokov v budúcnosti. Psia chrípka dosiahla epidemických rozmerov, jej ohnisko leží v meste Megasaki. Hrozí, že preskočí z psích nositeľov na človeka. Starosta Kobayashi vyzýva k okamžitej karanténe. Teda k vyhosteniu a izolácii všetkých túlavých aj domácich psov. Oficiálnym dekrétom sa psov exilovou kolóniou stáva neďaleký ostrov slúžiaci zatiaľ ako skládka odpadkov. Stáva sa z neho Psí ostrov. O šesť mesiacov neskôr na tejto opustenej skládke núdzovo pristáva jednomotorový, miniatúrne lietadlo Junior-Turbo Prop. Svorka piatich hladných a divokých psov v jeho troskách objaví dvanásťročného pilota. Je to Atari, sirota, ktorá je v pestúnskej opatere práve u starostu Kobayashi. Atari s pomocou svojich nových psích priateľov začne hľadať svojho strateného psa Flíčka a pri tom postupne odhalí konšpiráciu, ktorej cieľom je likvidácia všetkých psov z mesta Megasaki.

Flákači (2017)

Brooklyn. Leto. Frankie je tínedžer, ktorý neprežíva najveselšie obdobie. Doma sa dejú smutné veci – umiera mu otec. Napriek vzájomnej podpore a láske, o ktorú sa rodina pokúša, pochmúrnosť a úzkosť prerážajú všetko. Frankie hľadá únik v poflakovaní po meste s tak trošku asociálnymi kamarátmi, pokúša sa nájsť si dievča a v noci nesmelo vyhľadáva kontakt so staršími mužmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kino #novinky #filmové premiéry