Filmové premiéry: Han Solo s novou tvárou aj desivá fikcia, ktorá sa mení na skutočnosť

Od štvrtka 24. mája si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť samostatný film zo série Hviezdnych vojen o Hanovi Solovi, drámu Lekcia alebo komédiu Dámsky klub.

24.05.2018 14:00
Solo Star Wars Story Foto: ,
Hana Sola vo filme stvárnil herec Alden Ehrenreich.
debata (1)

Solo: A Star Wars Story

Naloďte sa na Millennium Falcon a vydajte sa do praďalekej galaxie v najnovšom pokračovaní ságy Star Wars. Prostredníctvom série eskapád hlboko v temnom a nebezpečnom zločineckom svete sa Han Solo stretáva nielen so svojím budúcim kopilotom Chewbaccom, ale aj so známym notorickým gamblerom Landom Calrissianom. Spolu pokračujú v ceste, ktorá určuje smer jedného z najnepravde­podobnejších hrdinov.

Lekcia

Film sa odohráva jedno leto, v meste blízko Marseille, ktoré bolo kedysi známym prístavom, ale pred 25 rokmi ho zavreli. Práve tu sa odohráva workshop pre sedem mladých ľudí. Pod dohľadom úspešnej spisovateľky Olivie Dejazet sú účastníci požiadaní, aby napísali fikciu noir, prepojenú na priemyselnú minulosť ich rodného mesta. Lekciu po lekcii začne jeden z nich – chlapec menom Antoine – budiť pozornosť svojou provokáciou, agresiou a odporom voči každému vrátane Olívie. Napätie sa zvyšuje, keď číta jeho príbeh o masovej vražde očami páchateľa, ktorému až podozrivo dobre rozumie.

Dámsky klub

Príbeh filmu je umiestnený v slnečnej Kalifornii. Štyri celoživotné priateľky sú vášnivé čitateľky kníh. Pravidelne sa každý mesiac stretávajú vo svojom knižnom klube, kde diskutujú nielen o literatúre.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hviezdne vojny #Star Wars #filmové premiéry #Han Solo