Bullockovej Debbie a jej kumpánky spúšťajú sezónu letných filmov

Po Krotiteľkách duchov prichádza do kín ďalší film, v ktorom hrajú prím ženy.

08.06.2018 12:00
Sandra Bullock Foto:
Cate Blanchettová, Sandra Bullocková, Sarah Paulsonová a Rihanna vo filme Debbina 8.
debata

Snímka režiséra Garyho Rossa (Pleasantville, Hry o život) Debbina 8 je ženským pendantom k sérii filmov, ktorú odštartovala krimikomédia s Georgeom Clooneym, Bradom Pittom či Mattom Damonom Dannyho jedenástka. Aj Debbina 8 má rovnako hviezdne obsadenie. Pred kamerou sa tu stretli Sandra Bullocková, Cate Blanchettová, Sarah Paulsonová, Anne Hathawayová či Rihanna.

Debbie Ocean (Bullocková) plánuje najväčšiu lúpež svojho života. Jej cieľom má byť každoročný bál MET Gala, kde sa to hemží hviezdami a šperkmi. Až 150 miliónov dolárov v diamantoch bude mať na krku jedna z hviezd večera, svetoznáma herečka Daphne Klugerová (Hathawayová) a práve na jej šperky sa sústredí pozoruhodná partička, v ktorej sú okrem Debbie aj šperkárka Amita (Mindy Kalingová), podvodníčka Constance (Awkwafina), špičková priekupníčka s kradnutým tovarom Tammy (Paulsonová), ale aj hackerka Nina (Rihanna) a módna dizajnérka Rose (Helena Bonham Carterová).

Podľa portálu Slate.com je Debbina 8 v mnohom zrkadlovým obrazom Dannyho jedenástky, „najrozkošnejšia však je, keď ide vlastnou cestou k dievčenskej dokonalosti“. Denník Washington Post zase dodáva, že podobne ako v prípade Krotiteliek duchov ani Debbina 8 nie je výrazne invenčným počinom, na druhej strane však ani nerobí hanbu originálu. Ďalší recenzenti zase píšu o typickom ľahkom letnom filme, ktorý neurazí. Našli sa však aj ostrejšie hlasy. Britský Guardian napríklad napísal, že réžia filmu je bez života, cameo roly neohúria, filmu chýba odvaha a zdá sa, že vznikol narýchlo. „Ukradnúť diamantový náhrdelník je zlé, ale premrhať príležitosť, ako je táto, je neodpustiteľné,“ napísal Guardian. Prikloniť k jednej alebo druhej skupine recenzentov sa diváci môžu odvčera, keď film vstúpil aj do slovenských kín.

A že ide iba o zábavný letný film, potvrdzujú aj slová Cate Blanchettovej, ktorá v rozhovore na portáli refinery29.com odmietla politizáciu hviezdneho ženského obsadenia. „Dúfam, že o tomto sa už nebudem musieť s nikým rozprávať. Naozaj som skončila s tým, aby som niekomu rozprávala, aké je to úžasné, že v hlavných úlohách hrajú samé ženy. Pretože v konečnom dôsledku je to lupičský žánrový film a vy nechcete, aby druh politickej klímy v takejto ľudskej otázke zatienil fakt, že ide iba o zábavný film. Načasovanie je úplne náhodné. Fantastické, nádherné, ale úplne náhodné.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sandra Bullock #Debbina 8