HBO už vyberá nástupcu Hry o tróny

Fanúšikovia seriálu Hry o tróny si môžu povedať, že veci sa pohli dopredu.

12.06.2018 07:00
Scenáristka Jane Goldman. Foto: ,
Scenáristka Jane Goldman na archívnom zábere.
debata

Televízia HBO totiž spravila prvý krok k tomu, aby našla svojmu vlajkovému seriálu nástupcu a fanúšikom výpravnej intrigánskej fantasy ságy náhradu. Hra o tróny sa totiž skončí na budúci rok ôsmou sériou, ktorej nakrúcanie práve finišuje.

Takto pred vyše rokom zverejnil autor Hry o tróny George R. R. Martin na svojom blogu informáciu, že spolupracuje hneď na piatich projektoch, ktoré by mohli byť „nástupcami“ Hry o tróny. Teraz jeden z týchto piatich projektov začína naberať reálne kontúry.

Televízia HBO si totiž objednala pilotnú časť seriálu, na ktorom s Martinom pracovala britská scenáristka Jane Goldmanová, podpísaná aj pod snímkami ako Hviezdny prach, Kick-Ass, Žena v čiernom či Kingsman: Tajná služba. Príbeh vymysleli spoločne s Martinom, scenár napísala Goldmanová, ktorá by mala byť aj showrunnerkou novinky.

Dej pripravovaného seriálu, ktorý zatiaľ nemá názov, sa bude podľa vyjadrení HBO, ktoré citoval portál Variety.com, odohrávať tisíce rokov pred udalosťami z Hry o tróny a zaznamená, ako sa svet zo zlatého Veku hrdinov dostáva do úpadku a čaká ho najtemnejšia hodina. Spomínanie Veku hrdinov by podľa BBC mohlo znamenať, že diváci sa stretnú aj s dvojicou zakladateľských osobností rodov Starkovcov a Lannisterovcov – Brandonom Staviteľom a Lannom Chytrým.

Portál The Verge zase uvažuje, že v novinke by sa tvorcovia mohli zamerať na stavbu Múru a zaznamenať prvý príchod Pána svetla. The Verge tiež pripomína, že Vek hrdinov je érou, v ktorej vládne aj Nočný kráľ, veliteľ Nočnej hliadky a seriál by sa mohol sústrediť na takzvanú Dlhú noc, teda obdobie krutej zimy, ktorá trvala celú generáciu.

Televízia HBO toho veľa neprezradila, zvedavcom zatiaľ musí stačiť, že nový seriál by mal poodhaliť strašné tajomstvá histórie Západozeme a takisto napríklad ozrejmiť pôvod bielych chodcov. George R. R. Martin už v minulosti zdôraznil, že nikto zo súčasných hlavných hrdinov Hry o tróny sa v pripravovaných novinkách neobjaví. A jasné je aj to, že na obrazovky sa novinka určite nedostane skôr ako posledná ôsma séria Hry o tróny. Tá bude mať premiéru na budúci rok, presný dátum však známy nie je. Okrem Goldmanovej by na ďalších štyroch projektoch nejakým spôsobom spojených s Hrou o tróny mali pracovať aj Max Borenstein, podpísaný pod filmami ako Godzilla (2014) či Kong: Ostrov lebiek (2017); Brian Helgeland (L. A. – Utajené skutočnosti, Príbeh o rytierovi, Tajomná rieka); Carley Wrayová, podpísaná pod epizódami seriálov Mad Men či Westworld a Bryan Cogman. Ten je ako scenárista podpísaný pod viacerými epizódami Hry o tróny. Je pravdepodobné, že nie všetky projekty sa dočkajú realizácie, nakoniec aj z Goldmanovej seriálu si televízia objednala zatiaľ iba pilotnú časť a až keď presvedčí, dá HBO zelenú celému seriálu.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #seriál #projekt #fantasy #Hra o tróny #HBO #Jane Goldman