Prešov láka na letné filmové zážitky v záhradnom kine

Dvanásť premietaní v záhradnom kine za kinom Scala na Masarykovej ulici v Prešove čaká na milovníkov filmov od júna do augusta. Pod hviezdnou oblohou budú mať diváci v rámci letného Kina Pocity možnosť uvidieť snímky z rôznych kútov sveta a rôznych žánrov. Premietania sú na programe každý utorok o 21:00.

12.06.2018 14:00
The Florida Project Foto:
Jedným z titulov, ktoré letné kino v Prešove ponúkne, bude aj snímka The Florida project.
debata

Prvá projekcia je naplánovaná na utorok 12. júna a bude ňou francúzska komédia Kým nás svadba nerozdelí od tvorcov úspešného filmu Nedotknuteľní. V júni uvedú v záhradnom kine ešte ďalšie dva tituly. V utorok 19. júna premietnu nemeckú drámu Odnikiaľ režiséra Fatiha Akina, ktorá získala tento rok Zlatý Glóbus za Najlepší cudzojazyčný film.

O týždeň neskôr 26. júna uvedú francúzsku komédiu Niekto to rád zahalené, ktorá sa s nadhľadom pozerá na život moslimskej komunity vo Francúzsku a radikalizáciu mladých mužov v mene Alaha.

Letné Kino Pocity bude s premietaním pokračovať aj v mesiacoch júl a august. V júli ponúkne letné kino každý utorok filmy Čiara, The Florida project, To, Máme pápeža! a Tri billboardy kúsok za Ebbingom. V auguste to budú filmy Miesto splnených túžob, Uteč, Bratříček Karel a na záverečnú projekciu 28. augusta je pripravené prekvapenie.

Kino prevádzkuje už siedmy rok občianske združenie Cirkus 49, ktoré sa počas roka venuje pravidelným premietaniam klubových filmov pod hlavičkou Kino Pocity.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #letné kino #film Čiara #Odnikiaľ #The Florida Project