Netflix zakázal zízanie a flirty vo svojich filmových štáboch

Členovia filmových štábov spoločnosti Netflix majú zakázané vrhať na seba navzájom pohľady trvajúce dlhšie ako päť sekúnd, napísal britský denník The Sun.

16.06.2018 05:00
house of cards Foto:
Netflix kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania ukončil spoluprácu s hercom Kevinom Spaceym, ktorý v seriáli Dom z kariet stvárnil hlavnú úlohu.
debata

Firma tak reaguje na kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu a zneužívaniu #metoo, ktorá otriasla Hollywoodom a vážne ohrozila výrobu seriálu Dom z kariet. Netflix kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania ukončil spoluprácu s oscarovým hercom Kevinom Spaceym, ktorý v seriáli stvárnil hlavnú úlohu.

Nové pravidlá správania zahŕňajú popri zákaze zízať na seba dlhšie ako päť sekúnd aj zákaz dlhšieho objímania a zákaz flirtovania. Kolegovia sa takisto navzájom nesmú dožadovať svojich telefónnych čísel.

„Vedúci pracovníci nás prišli na schôdzku o obťažovaní poučiť, čo je vhodné a čo nie. Pozerať sa na niekoho viac ako päť sekúnd sa považuje za nechutné,“ potvrdil jeden z členov štábu seriálu Čierne zrkadlo (Black Mirror).

Nevhodné chovanie kolegov má byť vraj okamžite ohlásené. Zamestnanci si však z opatrení údajne uťahujú. Pozerajú sa na seba, počítajú do piatich a potom odvrátia oči.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #netflix #Kevin Spacey #Dom z kariet #MeToo