Filmové premiéry: Amy Schumer v komédii Som sexy aj Psí detektív

Od štvrtka 28. júna si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť ďalší film Sicario aj snímku pre deti - Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema.

28.06.2018 15:24
Amy Schumer Foto:
Amy Schumer v komédii Som Sexy.
debata

Až přijde válka

Peter Švrček, 18-ročný mladík, býva u rodičov a na prvý pohľad sa nijak neodlišuje od svojich vrstovníkov. Cíti sa však byť vlastencom a pred niekoľkými rokmi založil organizáciu Slovenskí Branci. Jeho intenzívnym vojenským výcvikom „k obrane a zachovaniu národa“ uprostred slovenských lesov prešlo viac ako dvesto mladých mužov hľadajúcich vedenie a vlastnú identitu. V maskáčoch a s maketami samopalov sa podrobujú Petrovým autoritatívnym sklonom. Peter verí, že jeho organizácia má budúcnosť a plánuje jedného dňa odložiť uniformu a osloviť masy – už ako politik.

Som sexy

Renee je obyčajná žena s ľahkou kolísavou nadváhou a s ťažko kolísavým sebavedomím. Má kámošky, má prácu, občas i priateľa, občas i na dlhšiu dobu, ale keď sa pozrie do zrkadla, vidí iba to najhoršie. Poznáte to asi tiež. Pri jednej z jázd vo fitku, kde na rotopede márne stíha nižšiu váhu, spadne a buchne sa do hlavy. Pre istotu hneď dvakrát. Keď sa preberie, zistí, že kúzla a spravodlivosť predsa len existujú. Stala sa z nej totiž neodolateľná krásavica, zrazu vyzerá ako božská supermodelka. Celý život sa od základu zmení. Má to však jeden háčik. V skutočnosti sa nič nezmenilo, špičky sú presne tam, kde boli, a ona je jediná, kto sa ako luxusná kosť vidí.

Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema

Jim je úplne obyčajný chlapček s tak trochu neobyčajným príbehom. Ako malý sa ocitol v Jasmánii, malom ostrovnom kráľovstve. Jeho najlepším kamarátom je strojvodca Lukáš, hrdý majiteľ parnej lokomotívy Emy. Táto nerozlučná trojica jedného dňa počúvne vábenie diaľok a pustia sa do sveta. Cesta ich zavedie do Mandaly. Tam sa dozvedia, že cisárove dcéra Li Si bola unesená. Nešťastný panovník ich poprosí o pomoc pre jej záchranu.

Psí detektív

Jeden z najlepších policajných psov sa musí v prestrojení zúčastniť prestížnej výstavy psov, aby so svojím partnerom z FBI odhalili medzinárodný gang pašerákov zvierat.

Sicario 2: Soldado

V pokračovaní úspešného thrilleru eskaluje vojna drogových kartelov, v ktorej neplatia žiadne pravidlá. Potom, ako narkomafia rozšíri svoje pole pôsobnosti a začne prevádzať cez americko-mexickú hranicu hľadaných teroristov, rozhodne sa federálny agent Matt Graver (Josh Brolin) opäť kontaktovať záhadného Alejandra (Benicio Del Toro), ktorý v neľútostnom boji s miestnym bossom prišiel o celú rodinu. Jeho metódy boja so zločincami nie sú v medziach zákona, ale v istých situáciách nemá ani vláda USA iné riešenie. Keď však Alejandro unesie dcéru miestneho bossa, prekročí hranicu, spoza ktorej niet návratu. Bol by naozaj ochotný obetovať život dieťaťa v záujme nejakého vyššieho cieľa a spochybniť tým všetko, pre čo doteraz bojoval?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Sicario #Som sexy #Psí detektív