Filmové premiéry: Horiaci mrakodrap rozpáli leto, malých zabávajú strašidlá

Aj tento týždeň prináša do slovenských kín pár noviniek. Ak vám došli nápady, čo si pozrieť, možno vás inšpirujú práve nasledujúce tri tipy.

12.07.2018 11:00
debata
Záber z filmu Mrakodrap, v ktorom hlavnú rolu... Foto: SITA/AP
Záber z filmu Mrakodrap, v ktorom hlavnú rolu stvárnil Dwayne Johnson. Záber z filmu Mrakodrap, v ktorom hlavnú rolu stvárnil Dwayne Johnson.

Mrakodrap

Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Napriek tomu jeho majitelia najmú skúseného bezpečnostného experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálne potvrdil. Všetko prebieha rutinne až do okamihu keď vypukne v mrakodrape požiar, čo však nie je spôsobené technickou chybou ako sa následne preukáže. Will, ako bývalý šéf týmu FBI, ktorý sa špecializoval na záchranu rukojemníkov, si prežil už všeličo, ale toto je extrémna situácia aj pre neho samotného. Požiar sa rýchlo šíri a Will zisťuje, že práve on je podľa polície podozrivý z jeho založenia. Aj keď je práve mimo budovy, bude sa musieť urýchlene do nej dostať, pretože v jednom z najvyšších poschodí je uväznená jeho žena (Neve Campbell) s jeho dvoma deťmi. A to stále ešte nie je všetko, v mrakodrape sa pohybuje ozbrojený gang, s ktorým sa musí Will tiež vysporiadať, pokiaľ chce svojich blízkych zachrániť. Ešte je tu jedna dôležitá vec, ktorá stojí za zmienku a to, že po vážnom zranení z minulosti má Will jednu nohu amputovanú a používa protézu. Do mrakodrapu v plameňoch vedie len jedna cesta a tou je vedľa stojaci žeriav, z ktorého bude musieť Will do mrakodrapu skočiť.

Kým prišla búrka

Tami Oldham (Woodley) a Richard Sharp (Claflin) sú dobrodružné povahy. Vďaka náhode sa stretli, zamilovali sa a teraz si užívajú jeden druhého. Obaja milujú plavbu po mori a preto sa vo dvojici vydajú na dlhú cestu krížom cez oceán. Netušia, že sa blíži jeden z najsilnejších hurikánov v histórii ľudstva. Keď sa búrka upokojí, Tami sa preberie a zistí, že Richard je ťažko zranený a ich loď v troskách. V beznádejne zúfalej situácii musí Tami pozbierať všetky svoje sily, aby zachránila seba a jediného muža, ktorého kedy milovala.

Hotel Transylvánia: Strašidelná dovolenka

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mrakodrap #filmové premiéry #Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka