Pedro Almodóvar znovu nakrúca film s Cruzovou a Banderasom

Španielsky oscarový režisér a scenárista Pedro Almodóvar začal vo Valencii natáčať svoj ďalší film, ktorý nazval Dolor y gloria (Bolesť a sláva).

18.07.2018 11:00
Režisér, scenárista a producent Pedro Almodovar... Foto: ,
Režisér, scenárista a producent Pedro Almodovar na archívnom zábere.
debata

Informoval o tom v pondelok na Twitteri režisérov brat Agustín Almodóvar. V novej snímke tohto excentrického filmára si zahrajú okrem iného Antonio Banderas a Penélope Cruz, s ktorými už Almodóvar viackrát spolupracoval.

Na rozdiel od radu Almodóvarových predchádzajúcich filmov sa dej novej snímky nebude točiť okolo žien a ich zložitej duše, ako to bolo napríklad pri jeho poslednom filme Julieta (2016). Hlavnou postavou bude teraz filmový režisér a rozoberať sa bude aj kinematografická a divadelná tvorba.

Snímka tak bude mať zrejme ešte viac autobiografických prvkov, ako je u Almodóvara zvyčajné. Scenár podľa jeho autora, ktorým je takisto Almodóvar, rozpráva okrem iného „o prvých láskach, druhých láskach, matke, smrteľnosti, o rokoch šesťdesiatych, osemdesiatych, o súčasnosti i o prázdnote“.

Španielsky herec Antonio Banderas naposledy... Foto: SITA/AP, Francisco Seco
Španielsky herec Antonio Banderas poses predstavil v Madride novinku Genius Picasso. Španielsky herec Antonio Banderas naposledy zaujal televíznym filmom Genius Picasso. Má zaň aj nomináciu na cenu Emmy.

Vo Valencii natáčal Almodóvar napríklad už v roku 2004 film Zlá výchova, v ktorom odhalil aj sexuálne zneužívanie chlapcov v cirkevnom internáte.

Pedro Almodóvar (68) je jedným z najznámejších španielskych režisérov a v jeho filmoch obvykle nechýba vášeň, provokácia a čierny humor. Svojimi často excentrickými zábermi búral od samého začiatku svojej tvorby najrôznejšie konvencie.

Úplne otvorene vždy hovoril aj o svojej homosexualite, ktorá sa odráža aj v jeho filmoch, napríklad v oscarovej snímke Všetko o mojej matke z roku 1999. Druhého Oscara získal za film Hovor s ňou z roku 2002.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Penelope Cruz #nakrúcanie #Pedro Almodóvar #Valencia #Antonio Banderas