Filmové premiéry: (Ne)idylka na starej rodinnej chate aj kresťanstvo ako nová zbraň

Od štvrtka 26. júla si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť rodinnú komédiu Chata na predaj, akčnú snímku Escape Plan 2: Hades či historickú drámu Redbad.

26.07.2018 16:00
debata
Posledná rodinná stretávka na chate sa poriadne... Foto: CinemArt SK
Chata na predaj Posledná rodinná stretávka na chate sa poriadne zamotá.

Chata na predaj

Rodičia predávajú starú chatu, ktorú už veľmi nevyužívajú. Pred odovzdaním chaty novému majiteľovi sa však matka (Ivana Chýlková) rozhodne usporiadať poslednú poriadnu rodinnú stretávku. Zvyšok príbuzenstva však neprejavuje veľké nadšenie, takéto stretnutia bývajú vždy dosť psychicky náročné. Nádej na idylický víkend na samote u lesa rýchlo skončí, ale naozajstné dobrodružstvo začne skoro ráno, keď rodina zistí, že sa niekam stratil starý otec. Stopy vedú do lesa.

Escape Plan 2: Hades

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na úteku – živí sa totiž testovaním nedostatkov zabezpečovacích systémov vo väzniciach. Uplynulo už niekoľko rokov, odkedy sa stal obeťou zrady a musel siahnuť až na dno svojich síl, aby unikol z neslávne známej presklenej Hrobky. Po tomto úspechu mu prestíž ešte stúpla, získal množstvo nových zákaziek a teraz čelí novej veľkej výzve. Jeden z členov jeho tímu zmizne a ocitne sa v tajnom technologickom zariadení s príznačným názvom Hádes. Tajomná organizácia v ňom väzní unesené osoby, ktoré disponujú dôležitými informáciami nevyčísliteľnej hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i medzinárodne hľadaní zločinci – nikomu z nich sa zatiaľ nepodarilo dostať sa von. Jediná cesta pre Raya Breslina tak znovu vedie smerom dnu…

Redbad

V roku 700 po Kristovi je severná Európa rozdelená na dva odlišné svety: nad riekami sú Frízovia, Sasi a Dáni. Dolu pod riekami sa nachádzajú Frankovia, ktorí v tejto oblasti vládnu. Ale chcú urobiť to, čo ani Rimania nikdy nedokázali: podmaniť si celú Európu nasadením novej zbrane, ktorou si podrobia všetkých neveriacich: Kresťanstvo. Tento film je historickou epopejou o vzostupe kresťanstva, ságach a starovekej legende menom Redbad.

Hotel Artemis

Hotel Artemis je prísne tajné high-tech zdravotnícke zariadenie, určené výhradne pre bohatú klientelu podsvetia. Manažérka Jean Thomas (Jodie Foster) vládne „hotelu“ tvrdou rukou. Jej klienti sú vrahovia, gangsteri a zločinci najťažšieho kalibru. Exkluzívne služby pre pacientov zahrňujú napríklad novú pečeň vytvorenú 3D tlačiarňou. Samozrejme za nie menej exkluzívnu cenu. Po urgentnej hospitalizácii legendárneho zločineckého bossa Oriana Franklina sa z najprv bezpečného miesta pre zločincov stáva to nejnebezpečnejšie.

Smelé mačiatko

Nezbedné mačiatko Klbko žije so svojím trochu lenivým a pohodlným otcom Fúzikom v maličkom apartmáne v srdci veľkomesta. Klbko sa rád díva na svet z okna svojho domova a sníva o tom, že raz spozná všetko to neznáme tam vonku. Vďaka svojej vynaliezavosti sa mu podarí zostrojiť si skutočnú lietajúcu raketu, na ktorej sa vyberie hľadať bájny Mačací raj.

debata chyba
Viac na túto tému: #kresťanstvo #Sylvester Stallone #Jodie Foster #filmové premiéry