Castle Rock pozýva na výlet do mesta plného tajomstiev

Báť sa a napäto bez dychu prežívať spolu s postavami každý ich krok? Dať sa pohltiť tajomnými záhadami a v hlave vymýšľať možné varianty rozuzlenia? Aj to si budú môcť už od stredy vyskúšať na vlastnej koži diváci nového psychologicko-hororového seriálu Castle Rock, ktorý vznikol na motívy postáv a situácií napísaných svetoznámym autorom bestsellerov Stephenom Kingom. Trailery zatiaľ predznamenávajú, že pôjde o vskutku neobyčajný zážitok presahujúci žáner.

01.08.2018 14:00
Castle Rock Foto:
Bill Skarsgård v seriáli Castle Rock.
debata

Vymyslené záhadné mesto Castle Rock má v Kingovej tvorbe dôležité miesto. Odohrávali sa v ňom aj jeho romány Cujo, Tretie oko, To, novela Telo a niekoľko poviedok ako Rita Hayworth alebo Vykúpenie z väznice Shawshank. Mnohé odkazy na Castle Rock však obsahujú aj ďalšie príbehy z Kingovho pera. Seriál Castle Rock je tak prvým titulom, ktorý využíva motívy z viacerých Kingových ikonických a milovaných predlôh, rozpráva ich novým spôsobom, vzájomne ich prepletá a dáva do nečakaných súvislostí. O úpravu a prepísanie do formy televízneho seriálu sa postarali Sam Shaw a Dustin Thomason. Obaja sú spolu s J. J. Abramsom, Benom Stephenson a Liz Glotzerovou spoločne aj producentmi.

Shaw aj Thomason podľa portálu Collider.com uvažovali o myšlienke spraviť daný seriál už pred desiatimi rokmi. „Vtedy sme boli obaja dosť mladí televízni spisovatelia. Byť schopný pracovať s týmto materiálom bolo niečo, o čom každý viac-menej len žartoval, nikdy to nevyzeralo príliš reálne. No úprimne povedané, myslím, že J. J. Abrams bol práve ten chýbajúci článok,“ uviedol pre portál Thomason. „Veľmi nás tešilo vystavať príbeh tak, aby sa k nemu opätovne ľudia vracali, aby bol plný pokladov a nových objavov, z ktorých niektoré sú veľké a tematické, iné zase malé a zábavné,“ doplnil ho Shaw.

Ústrednou postavou seriálu by mal byť právnik Henry Deaver, ktorý sa vracia do rodného mesta, aby odhalil skrývajúce sa tajomstvá za bránami väznice Shawshank. V hlavných úlohách sa predstavia André Holland (Moonlight, Selma, 42), Melanie Lynskey (Dva a pol chlapa, Lietam v tom), Bill Skarsgård (To, Atomic Blonde), Jane Levy (Rebelka z predmestia, Hriešnici) a Sissy Spacek (Carrie, Prvá dáma country music).

„André aj Melanie sú obaja neskutočne inteligentní a ľudskí vo svojich rozhodnutiach, ale nie sú hercami, ktorých by ste zvyčajne spájali so žánrovou produkciou. Akoby patrili skôr do sveta naturalistických drám. Stephen King vie však napísať skvelý charakter a ísť až úplne do hĺbky. Myslím, že práve to ho robí takým výnimočným. Oboch hercov sme vybrali preto, lebo sa nevnímajú sami ako postavy v hororovom alebo žánrovom príbehu, ale cítia sa ako skutočné ľudské bytosti. To bolo pre nás dôležité,“ prezdradil Sam Shaw pre Collider.com.

O réžiu seriálu sa postarajú Michael Uppendahl, Daniel Attias a Kevin Hooks. Epická sága odohrávajúca sa na pár štvorcových kilometroch lesov v štáte Maine bude mať desať častí. Prvé štyri epizódy seriálu budú mať premiéru už zajtra na HBO GO. Diváci sa dočkajú novej časti vždy vo štvrtok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Stephen King #HBO #J. J. Abrams #Castle Rock