Bunda Hana Sola či klobúk Indianu Jonesa je na predaj

V Londýne budú v septembri dražiť kolekciu asi 600 filmových memorabílií. Je medzi nimi napríklad bunda, ktorú mal na sebe Harrison Ford ako Han Solo vo filme Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder (1980). Organizátori aukcie predpokladajú, že vzácny kúsok by mohol vyniesť až milión libier (v prepočte zhruba 1,12 milióna eur).

02.08.2018 07:00
Indiana Jones Foto: ,
Dražiť sa bude aj povestný bič a klobúk Indianu Jonesa.
debata

Počas podujatia, ktoré podľa aukčného domu Prop Store ponúkne možnosť získať „niektoré z najkultovejších filmových artefaktov našich čias“, budú dražiť napríklad aj hoverboard Martyho McFlya v podaní Michaela J. Foxa z Návratu do budúcnosti 2 (1989) alebo kostým Johnnyho Deppa z Nožnicovorukého Edwarda (1990).

Fanúšikovia a fanúšičky Hviezdnych vojen budú môcť prihodiť aj na prilbu Stormtroopera zo snímky Star Wars: Epizóda IV – Nová nádej (1977), ktorej cena by mohla podľa organizátorov dosiahnuť 60-tisíc libier (67-tisíc eur). Podobná helma z najnovšieho filmu zo série s podtitulom Poslední Jediovia (2017) by sa mohla predať asi za 50-tisíc libier (56-tisíc eur), pričom výťažok poputuje na konto charitatívnej organizácie NSPCC. Na predaj bude aj svetelný meč, ktorý mal Hayden Christensen ako Anakin Skywalker v tretej epizóde kultovej série s názvom Pomsta Sithov (2005). Ten by vraj mohol vyniesť až 100-tisíc libier (112-tisíc eur).

Dražiť budú napríklad aj bič, ktorý mal Ford ako Indiana Jones vo filme Indiana Jones a Chrám skazy (1984), jeho klobúk z filmu Dobyvatelia stratenej archy (1981), župan, ktorý mal Brad Pitt ako Tyler Durden v Klube bitkárov (1999), alebo tiež čiapku Bubba Gump Shrimp, ktorú nosil Tom Hanks vo filme Forrest Gump (1994).

Aukcia sa uskutoční 20. septembra v londýnskom BFI Imax, kde tiež predmety od 6. septembra vystavia pre verejnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #Indiana Jones #Star Wars #Forrest Gump