Robert Redford končí s herectvom: Myslím si, že toho bolo dosť

Robert Redford ohlásil koniec svojej hereckej kariéry. V rozhovore s časopisom Entertainment Weekly povedal, že chce s herectvom skončiť po jesennej premiére svojho nového filmu The Old Man and the Gun. Premiéra v USA je ohlásená na 28. septembra.

07.08.2018 13:00
Robert Redford Foto: ,
Herec Robert Redford.
debata

„Nikdy nehovor nikdy, ale došiel som k záveru, že hranie sa pre mňa skončilo, hodlám odísť, pretože sa tomu venujem od svojich 21 rokov. Myslím si, že toho bolo dosť. A prečo neodísť s niečím optimistickým a pozitívnym?“ povedal 81-ročný herec, ktorý v novom filme stvárnil skúseného bankového lupiča. Snímka je založená na živote zločinca Forresta Tuckera, ktorý bol pristihnutý sedemnásťkrát pri lúpežiach a zakaždým, keď bol uväznený, dokázal utiecť.

„Bolo pre mňa úžasné hrať túto ohromnú postavu v mojom veku,“ povedal Redford o Tuckerovi, ktorého „lupičská“ kariéra trvala dlhšie než 60 rokov.

Redfordovým prvým filmom, ktorý zarezonoval, boli Bosé nohy v parku z roku 1967, v ktorom bola jeho partnerkou Jane Fonda. Hviezdne úlohy stvárnil v snímkach Podraz alebo Všetci prezidentovi muži. V roku 1980 získal Oscara za réžiu filmu Obyčajní ľudia, o 22 rokov neskôr potom za celoživotné dielo. Na otázku, či chce skončiť aj s réžiou, Redford odpovedal: „To sa uvidí.“

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Oscar #Robert Redford