Filmové premiéry: Pozoruhodná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini aj Tmavá myseľ

Od štvrtka 9. augusta si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť akčného hrdinu Jasona Stathama vo filme MEG: Hrozba z hlbín. Ktoré sú ďalšie novinky?

09.08.2018 17:00
Dhanush Foto:
Dhanush vo filme Pozoruhodná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini.
debata

MEG: Hrozba z hlbín

Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu – bola napadnutá obrovským tvorom o ktorom si mysleli, že už neexistuje, sa teraz nachádza poškodená na dne priekopy Tichého oceánu s posádkou uväznenou vo vnútri. S ubiehajúcim časom, čínska oceánografka (Winston Chao) privolá na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku – i oceán – od tejto nezadržateľnej hrozby: prehistorického takmer 30 metrového žraloka známeho ako Megalodon. To, čo nikto nepredpokladal je, že pred niekoľkými rokmi sa Taylor s týmto strašným stvorením už stretol.

Pozoruhodná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini

Francúzska komédia o nezvyčajnom výlete indického fakíra do Európy vznikla podľa knižného bestselleru Romaina Puértolasa. Aja je talentovaný, ale chudobný kúzelník a fakír z malej indickej dedinky. Namiesto zvláštnych schopností disponuje vybrúsenými trikmi, zručnosťou a talentom. Jeho chorá matka ho vyšle na tajomnú misiu – má v Paríži navštíviť Eiffelovu vežu. Konflikt s excentrickým taxikárom Aju zanechá kúsok od Paríža, v známom obchode Ikea. Tam sa zoznámi s najkrajšou ženou, akú kedy videl, s okúzľujúcou Mariou. Ale jeho nádej na lásku je zmarená, keď v obchodnom dome Ikea náhodou uviazne vo vnútri skrine, ktorá je i s ním zabalená a odoslaná naprieč Európou. Tým však jeho dobrodružstvo nekončí. Naopak tak začína Ajova nedobrovoľná, ale o to bláznivejšia cesta štyrmi kútmi Európy.

Tmavá myseľ

Potom, čo v Amerike neznámy vírus zabije 98 percent všetkých detí, sa u tých, ktoré prežili objavia nebezpečné superschopnosti, kvôli ktorým sú vyhlásené za nepriateľov štátu a umiestnené do internačných táborov. Hlavná hrdinka Ruby z takéhoto tábora uteká a pridáva sa ku skupine teenagerov, ktorí rovnako ako ona utekajú pred tyranskou vládou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #MEG: Hrozba z hlbín #Pozoruhodná cesta fakíra #ktorý uviazol v skrini #Tmavá myseľ