Oči rozhodujú. Filmový Keith Moon musí mať jeho pohľad

Herca, ktorý stvárni zosnulého anglického bubeníka Keitha Moona z kapely The Who, vyberú na základe jeho očí. V rozhovore pre BBC Radio 6 Music to prezradil líder formácie Roger Daltrey.

26.08.2018 13:00
The Who Keith Moon Foto: ,
Zľava Roger Daltrey a Pete Townshend z kapely The Who na koncerte pred obrázkom zosnulého bubeníka Keitha Moona.
debata

„Musím nájsť Keitha Moona. Ten správny výber bude veľmi, veľmi záležať na očiach herca, pretože herec musí zapadnúť do tejto úlohy úplne celý, a to vrátane očí, keďže Moon mal výnimočné oči,“ uviedol spevák a dodal, že nájsť správneho herca, bude náročné. „Nepoznali Keitha, aký bol naozaj. Neviem, či niekto mimo kapely ho naozaj spoznal tak ako my. Mal v sebe zopár zvláštnych osobností,“ vyjadril sa frontman.

Na filme o uznávanom bubeníkovi začali pracovať v roku 2013, no v uplynulých rokoch sa prípravy zastavili. Sedemdesiatšty­riročný Daltrey objasnil, že hľadal ten správny scenár a teraz dúfa, že s produkciou začnú na budúci rok. Moon zomrel 7. septembra 1978 vo veku 32 rokov.

The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu tvorili spevák Roger Daltrey, gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín.

V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend.

debata chyba
Viac na túto tému: #Keith Moon #The Who #biografická snímka