Julia Roberts spojila sily s tvorcom Mr. Robot

Nielen možnosť vidieť kvalitné filmy z celého sveta, ale aj šancu stretnúť svoju obľúbenú hollywoodsku hviezdu, ponúka návštevníkom Medzinárodný filmový festival v Toronte.

13.09.2018 08:44
Herečka Julia Roberts v kreácii Givenchy Haute... Foto: ,
Herečka Julia Roberts v Toronte uviedla televízny projekt Homecoming.
debata

Kanadu navštívilo počas uplynulých niekoľkých dní množstvo známych mien, ani jedno sa však netešilo toľkej popularite ako Julia Roberts.

Americká herečka, ktorú preslávili úlohy vo filmoch Pretty Woman, Erin Brockovich či Oceľové magnólie, sa na filmovom plátne objavuje už od polovice 80. rokov. V rámci hereckej kariéry strieda ľahšie komediálne a romanticky ladené roly s ťažšími drámami. Po tom, čo si s manželom Danielom Moderom založila rodinu, to však s nakrúcaním nepreháňa. V posledných rokoch sa objavuje pred kamerou raz ročne, aj preto mnohých prekvapila a zároveň potešila správa, že do Toronta prišla predstaviť nie jeden, ale hneď dva nové projekty. Prvým z nich je psychologický thriller Homecoming, ktorý vznikol ako seriál v produkcii Amazonu a k divákom sa dostane 2. novembra.

Pre Juliu Robertsovú ide vôbec o prvý televízny projekt, v ktorom sa objaví v hlavnej úlohe. "Nakrúcať televízny seriál bola pre mňa každodenná mentálna výzva. Niečo nové, čo som predtým nerobila. Chcelo to patričné prípravy, ale inak som sa snažila nemyslieť na to, či nakrúcam pre malú obrazovku, alebo veľké plátno. Osobne mám doma veľmi veľkú televíziu,“ zažartovala pri rozhovore s novinármi. Dramatický seriál s polhodinovými epizódami je inšpirovaný fiktívnym podcastom s rovnakým názvom. Príbeh seriálu je zameraný na sociálnu pracovníčku, ktorá pracuje v tajnom projekte vlády určenom na začleňovanie vojakov z aktívnej vojenskej služby do bežného života. Za Homecoming stojí Sam Esmail, tvorca úspešného seriálu Mr. Robot, a v hlavných úlohách sa okrem Robertsovej predstavia Stephan James a Bobby Cannavale.

Zľava:  Režisér Sam Esmail, herci Jeremy White,... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Sam Esmail, herci Jeremy White, Stephan James, Julia Roberts, Dermot Mulroney a Sissy Spacek Zľava: Režisér Sam Esmail, herci Jeremy White, Stephan James, Julia Roberts, Dermot Mulroney a Sissy Spacek uviedli televízny projekt Homecoming.

Druhým novým projektom herečky je celovečerný film Ben is Back, ktorý príde do slovenských kín v decembri tohto roku. Nakrútil ho Peter Hedges, dramatik a scenárista, ktorého preslávili predloha a scenár k filmu Čo žerie Gilberta Grapea (1993) a je podpísaný aj pod scenármi filmov Ako na vec (2002) či Neobyčajný život Timothyho Greena (2012).

Dramatická snímka Ben is Back sleduje príbeh matky a návrat strateného problémového syna, ktorý je závislý od drog. Je príbehom o láske, o rodine, o tom, čo drogy dokážu urobiť s človekom a so vzťahmi. Pre herečku a matku troch detí je téma rodiny, dôvery, súdržnosti a pochopenia veľmi blízka: "Dôvera je niečo, na čom si zakladám aj u seba v domácnosti. Naše spoločné rodinné večere pri jednom stole sú zároveň priestorom pre diskusie na rôzne témy. Niekedy ma deti prekvapia svojimi otázkami, na druhej strane som šťastná, že sa nás neboja opýtať na čokoľvek.“

Byť mamou podľa Robertsovej slov so sebou prináša aj nové výzvy. Po niekoľkoročnom odolávaní si prednedávnom otvorila účet na sociálnej sieti Instagram. "Dlho som sa tomu bránila, pripadalo mi čudné fotiť samu seba a zverejňovať to. Na druhej strane mám teraz lepší prehľad o tom, čo robia a kde sú moji blízki a priatelia. Hlavne ale, ako mama tínedžerov, konečne chápem, čo dnes znamená byť mladým človekom so všetkými pozitívami, ale aj frustráciami. A to už nehovorím o tom, koľko som sa vďaka nemu o sebe naučila!“ dodala so smiechom na záver.

Je talentovaná, vtipná a charizmatická. Päťdesiatročná držiteľka Oscara s úsmevom, ktorý by odzbrojil hádam každého, nemá najmenší problém získať si srdcia fanúšikov. Vďaka svojim dvom novým počinom si tentoraz získala aj uznanie filmových kritikov. Napríklad portál Screen International napísal, že v Ben is Back predvádza jeden z najlepších výkonov svojej kariéry.

AUTORKA ČLÁNKU JE SLOVENSKÁ NOVINÁRKA PÔSOBIACA V TORONTE

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #Julia Roberts #Homecoming