Filmové premiéry: Predátor: Evolúcia aj triler Nebezpečná láskavosť

Od štvrtka, 13. septembra, prichádza do slovenských kín napínavý triler Pátranie aj animák AXEL a tajomstvo planéty Kepler.

13.09.2018 16:00
Blake Lively Foto:
Anna Kendrick (vľavo) a Blake Lively vo filme Nebezpečná láskavosť.
debata

AXEL a tajomstvo planéty Kepler

Kedysi nádherná planéta Kepler je dnes vyprahnutá a na pokraji zániku, pretože Pozemšťania v honbe za zdrojom super energie vydrancovali jedinečný Kvet života. Odvážni mladí obyvatelia planéty Kepler – AXEL, GAGA a BONO sa rozhodnú nasledovať starú legendu a vydávajú sa hľadať semienko života do oázy skrytej v ničivej sopke, aby zachránili svoj domov.

Nebezpečná láskavosť

Všetko sa začína obyčajnou láskavosťou – Emily (Blake Lively) požiada svoju najlepšiu priateľku Stephanie (Anna Kendrick), aby vyzdvihla jej syna zo škôlky. Lenže Emily si po neho už nepríde. Nedvíha telefón a neodpovedá ani na esemesky. Stephanie sa preto spojí s manželom Emily, Seanom (Henry Golding) a spolu rozbehnú veľkú pátraciu akciu. S pribúdajúcimi informáciami postupne prichádzajú na to, že Emily bola v skutočnosti niekým úplne iným a jej pravú tvár vôbec nepoznali. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh plný šokujúcich zvratov, tajomstiev a odhalení, v ktorom majú hlavné slovo láska a pomsta.

Pod jedným stromom

Na záhrade pokojného predmestia stojí vysoký košatý strom. Strom vrhá veľký a studený tieň na druhú záhradu. Pri každej záhrade je dom a v nich bývajú ľudia. Susedia, ktorí bývajú v tieni stromu, sa ale nechcú zmieriť s tým, že sa nemôžu poriadne slniť na vzácnom letnom slnku. Radi by, aby sa strom aspoň prerezal. „Na ten strom nikto ani nesiahne“, znie ale pevné a jasné stanovisko z druhej strany plota. Dohadovanie sa premení v hádky, nevhodné poznámky v osobné obvinenia a nadávky, na rad prídu prepichnuté pneumatiky, potom sa jedným susedom stratí mačka a druhým skoro na to pes. Povráva sa tiež, že jeden zo susedov bol videný s motorovou pílou. Pod jedným idylickým stromom sa obyčajné susedské nezhody rozrastú v úplne neočakávanú špirálu násilia, ktorá sa vymkne kontrole.

Predátor: Evolúcia

Predátori sa geneticky zdokonalili pomocou DNA iných vesmírnych bytostí. Keď jeden chlapec nešťastnou náhodou zapríčiní ich návrat na Zem, vôbec nie je isté, kto pred nimi ochráni ľudstvo tentoraz. Nájde sa niekto, kto nebude len lovná zver, ale dokáže sa im postaviť ako rovnocenný súper ? Poslednou šancou ľudstva na záchranu pred vesmírnymi lovcami sa stáva už len malá partia bývalých a celkom šialených vojakov a jedna mladá evolučná biologička. Len tí majú aspoň malú šancu zabrániť vyhubeniu nášho živočíšneho druhu.

Pátranie

Keď Davidovi zmizne jeho jediná dcéra Margot, polícia spustí pátranie. Po 37 hodinách však nemá jedinú stopu, a tak sa David rozhodne pozrieť niekam, kde zatiaľ nikto nehľadal – do dcérinho notebooku. Pomocou jej počítača a rozhovorov s jej priateľmi David odhaľuje dcérine tajomstvá a zisťuje, že Margot nebola zďaleka tou dokonalou dcérou, za ktorú ju považoval…

Moulin Rouge

Príbeh básnika Christiana, ktorý spomína na lásku jeho života. So Satine sa zoznámi dôsledkom nechcenej zámeny. Z tohto nevinného stretnutia, sa vyvíja niečo, čo si Satine ako kurtizána nemôžeme dovoliť. Premiéra divadelnej hry, ktorú spolu skúšajú, sa blíži, bohatý vojvoda je rozhodnutý urobiť všetko, aby si Satine podmanil. Je láska medzi Christianom a Satine odsúdená na zánik alebo úspech?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Moulin Rouge #Predátor: Evolúcia #kino tip