Českým národným kandidátom na Oscara je film Všechno bude

Roadmovie o chlapčenskom priateľstve, dobrodružstve a veľkej slobode už má na konte cenu za réžiu z festivalu v Karlových Varoch.

14.09.2018 07:00
Olmo Omerzu Foto:
Režisér filmu Všetko bude Olmo Omerzu.
debata

Českým národným kandidátom na Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov je snímka Všechno bude režiséra Olma Omerzu a producenta Jiřího Konečného. Rozhodla o tom Česká filmová a televízna akadémia (ČFTA), ktorej členovia a členky tento rok vyberali spomedzi 21 hraných a dokumentárnych filmov. Hlasovanie sa uskutočnilo od 1. do 12. septembra.

Všechno bude je roadmovie o chlapčenskom priateľstve, dobrodružstve a veľkej slobode. Rozpráva príbeh dvoch chlapcov, ktorí ešte nemajú ani 15 a spoločne sa vydávajú v ukradnutom aute na cestu cez celú republiku. Cieľom ich úteku je pocit slobody a túžba niečo zažiť. Snímka už získala cenu za réžiu v hlavnej súťaži Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch.

Americká Akadémia filmových umení a vied vyhlási nominácie v 91. ročníku udeľovania Oscarov v utorok 22. januára. Prestížne ceny rozdajú 24. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Za Slovensko sa o nomináciu uchádza Tlmočník režiséra Martina Šulíka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Všechno bude