Víťazom 43. ročníka MFF v Toronte je film Green Book

Snímka režiséra Petra Farrellyho s Mahershalom Alim a Viggom Mortensenom v hlavných úlohách najviac zabodovala u divákov a odniesla si ocenenie Grolsch People's Choice.

17.09.2018 09:17
Viggo Mortensen Foto: ,
Viggo Mortensen v obklopení fanúšikov v Toronte počas premiéry filmu Green Book.
debata

Na programe 11-dňového festivalu bolo v tomto roku viac ako 340 filmov z celého sveta.

Green Book zachytáva príbeh taliansko-amerického vyhadzovača (Mortensen), ktorý sprevádza afroamerického klaviristu (Ali) ako jeho šofér na turné americkým juhom v 60. rokoch minulého storočia. Dráma inšpirovaná skutočnými udalosťami je prvým vážnym pokusom vyložene komediálneho režiséra Petra Farrellyho, známeho vďaka titulom ako Blbý a blbší (1994), Blbý a blbší sú späť (2014) alebo Niečo na tej Mary je (1998).

Na druhom mieste skončil film If Beale Street Could Talk Barryho Jenkinsa a na treťom víťaz tohtoročného filmového festivalu v Benátkach Roma v réžii Alfonsa Cuaróna.

Cenu za najlepší Midnight Madness získal film The Man Who Feels No Pain režiséra Vasana Balu. Na druhom mieste skončil horor Halloween od Davida Gordona Greena a na treťom Assassination Nation od Sama Levinsona.

V kategórii dokumentov si hlavnú cenu divákov odniesol film Free Solo v réžii Elizabeth Chai Vasarhelyi a Jimmyho China.

Cenu pre najlepší kanadský film získala snímka The Fireflies Are Gone od Sébastiena Pilota.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFF Toronto #Green Book #Viggo Mortensen