RTVS prinesie novú talkshow s moderátorom Martinom Strižincom

Martin Strižinec v talkshow Experiment vyspovedá hostí z rôznych oblastí vedy - od astronómie, fyziky, chémie, biológie až po ekonómiu, antropológiu či sociofilozofiu. Experiment reaguje na základné témy budúceho vývoja ľudstva.

19.09.2018 16:00
debata (13)

"Zámerom relácie je hlbšie rozdiskutovať súčasné poznanie sveta, jeho zákonitostí s dôrazom na kritické myslenie a vedecky overené fakty s vášňou k novým objavom,“ priblížil kreatívny producent vývoja RTVS Tomáš Kaminský.

Charakter celej diskusnej relácie a preberané témy podčiarkuje aj moderné futuristické štúdio s veľkou projekčnou plochou, na ktorej sa budú premietať zábery skúmaného fenoménu.

Hosťom premiérovej časti Experiment bude vo štvrtok 20. septembra paleontológ Matúš Hyžný. V relácii opraví chybné predstavy laikov o dinosauroch a vysvetlí, či mali perie, akú mali farbu, a či by sa dali klonovať. Taktiež objasní, ako vyzeralo územie Slovenska pred miliónmi rokov, čo sú pištoľové krevety a ako žili desaťnožce. Počas diskusie odznejú najnovšie poznatky o masovom vymieraní dinosaurov a tiež dôvody, ktoré k tomu prispeli.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #experiment #Martin Strižinec