Novou prezidentkou Slovenskej filmovej a televíznej akadémie je Adamík Hrycová

V tejto funkcii vystriedala režiséra Martina Šulíka.

21.09.2018 15:48
Producentka Wanda Adamik Hrycová. Foto:
Producentka Wanda Adamik Hrycová.
debata

Wanda Adamík Hrycová sa dlhé roky pohybovala v oblasti divadla, televízie i filmu. Pôsobila ako riaditeľka divadla Nová scéna, stála na čele produkčnej spoločnosti MediaPro Entertainment Slovakia a v roku 2007 založila vlastnú spoločnosť Wandal Production, do ktorej portfólia patrí aj úspešný film Čiara. Tento kriminálny thriller režiséra Petra Bebjaka získal v apríli šesť národných filmových cien Slnko v sieti za rok 2017, vrátane ocenenia pre najlepší domáci film.

SFTA združuje významné osobnosti slovenskej audiovizuálnej kultúry a jej cieľom je aktívne sa podieľať na vytváraní systémového prostredia pre stabilizáciu slovenskej audiovizuálnej scény, podporovať kultúrne aktivity spojené s filmom a zaštítiť prezentáciu slovenskej audiovizuálnej kultúry doma i v zahraničí. SFTA je iniciátorom a usporiadateľom prehliadky Týždeň slovenského filmu, ako i zakladateľom a garantom národnej filmovej ceny Slnko v sieti. Ako partner Európskej filmovej akadémie a Americkej akadémie filmových umení a vied nominuje SFTA každoročne slovenský film na Európske filmové ceny a ocenenie Oscar za najlepší neanglicky hovorený film.

Prezídium SFTA tvoria okrem Adamík Hrycovej ešte dvaja viceprezidenti, producentka Mirka Grimaldi a scenárista Marek Leščák, a ďalej režisérka a spisovateľka Eva Borušovičová, filmový publicista a odborný referent Audiovizuálneho informačného centra Slovenského filmového ústavu Miroslav Ulman, programový riaditeľ Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest Peter Nágel a generálny riaditeľ Slovenského filmového ústavu Peter Dubecký.

debata chyba
Viac na túto tému: #SFTA #Wanda Adamik Hrycová