Filmové premiéry: Vstúpite radšej do Pivnice alebo Parku hrôzy?

Od štvrtka si môžete v slovenských kinách pozrieť niekoľko noviniek. Je medzi nimi slovenský triller, ale aj hororový príbeh.

27.09.2018 11:00
Záber z filmu Hell fest: Park hrôzy. Foto:
Záber z filmu Hell fest: Park hrôzy.
debata

Hastrman

Romantický a zároveň ironický príbeh hastrmana alias barona de Caus (Karel Dobrý), ktorého láska k dedinskému dievčaťu Katynce (Simona Zmrzlá) naplňuje netušeným šťastím a spaľujúcou vášňou. Barón sa vracia so svojím sluhom (Jiří Lábus) z ciest po svete, aby obnovil rybníky na svojom panstve. Ako moderný a osvietený človek sa vymyká štandardnému dedinskému životu. Stredom jeho zájmu sa stane nespútaná a výnimočná richtárova dcéra Katynka rebelujúca proti autoritám vášnivým uctievaním prírody a pohanských rituálov. Inteligentným a krásnym dievčaťom sú očarení všetci, aj učiteľ Voves (Jiří Maryško) a farár Fidelius (Jan Kolařík). Čím viac sa Katynka hastrmanovi približuje, tým viac v ňom narastajú pochybnosti, či ako človek v koži zvieraťa a zviera v človeku tentokrát obstojí.

Hell Fest: Park hrôzy

Predstavte si, že v zábavnom parku hrôzy vojdete do strašidelného zámku a do lona vám spadne nepríjemne skutočná odseknutá ľudská hlava. Nemôžete ani hovoriť, avšak nikoho iného to nevzrušuje, pretože odseknutá hlava k strašidelnému zámku tak nejako patrí. Presne tak sa cítia hrdinovia hororu Hell Fest: Park hrôzy. Sériový zabijak v maske si totiž z celého lunaparku hrôzy Hell Fest urobil dokonalé maskovanie a svoje vlastné smrtonosné ihrisko. Panoptikum strašidiel kropí skutočná krv, na veľavážené publikum čaká naozajstný des a smrť.

Piadinôžka

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania.

Nico, 1988

Snímka sa zaoberá poslednými dvoma rokmi život Christy Päffgen – „Nico“, ktorá v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch výrazne ovplyvnila hudobnú produkciu a bola jedno z múz Andyho Warhola. Film hovorí o jej poslednom turné, boji s drogami a osobnými démonmi. Je príbehom znovuzrodenia umelkyne, matky a v neposlednom rade, ikony.

Pivnica

Dlhoročné manželstvo Milana a Táni je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #premiéry #novinky #filmové premiéry