Televízne tipy Pravdy: Rumový denník či Dieťa Bridget Jonesovej

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 27. septembra do 3. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

30.09.2018 09:30
Bridget Jonesová Foto:
Je otcom dieťaťa Bridget Jonesovej Mark Darcy (Colin Firth) alebo Jack Qwant (Patrick Dempsey)? To zistíte, ak si pozriete film Dieťa Bridget Jonesovej.
debata

Nedeľa: 30. 8.

Rumový denník, ČT2, 21.50
Portoriko, alkohol, nádherné pláže a priepastný rozdiel medzi bohatou a chudobnou triedou. Na sklonku päťdesiatych rokov minulého storočia sa jeden neúspešný spisovateľ (Johnny Depp) začne živiť písaním pre zomierajúci novinový plátok v Portoriku. Tu sa zamotá do problémov s nekalými praktikami točiacimi sa okolo miestneho územného rozvoja a vzťahu s krásnou, ale zadanou ženou (Amber Heardová). Výdatne mu v tom pomáha alkohol – najlepší priateľ zo všetkých stroskotancov, ktorí sa okolo neho neprestajne motajú. Produkcia filmu trvala takmer desať rokov a okrem Johnnyho Deppa sa medzi kandidátmi na hlavnú rolu objavili tiež Nick Nolte, Benicio Del Toro a Josh Harnett. Film Rumový denník má tiež na svedomí, že Johnny Depp kvôli herečke Amber Heardovej opustil po štrnástich rokoch partnerku Vanessu Paradise.

Pondelok 1. 10.

Budujeme Slovensko – Tabačka Smolník, Dvojka, 21.30
Ďalší diel dokumentárneho cyklu o industriálnych stavbách, ktoré sú jedinečnou kronikou premien Slovenska v 20. storočí. Tentoraz sa dozvieme aj to, že výroba cigár má svoju pravú a ľavú stranu podľa smeru, ktorým sa šúľajú rozrezané tabakové listy. Po druhej svetovej vojne sa svet tiež polarizoval napravo a naľavo. V ospalom údolí na Spiši začala dymiť nenávisť. V rytme tabačiarskych nápevov sa film snaží vytiahnuť z dymu príbehy o násilných odsunoch ľudí, ktorí sa znenazdania ocitli na nesprávnej strane dejín.

Utorok: 2. 10.

Dieťa Bridget Jonesovej, JOJ Plus, 23.00
Utrpenie najväčšej smoliarky v dejinách sa neskončilo. Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je stále bez chlapa. Ako názov tretej časti slávnej série napovedá, hlavným problémom je tentoraz neplánované tehotenstvo. Taká vec dokáže vykoľajiť i životom ostrieľanú Bridget. Najmä keď netuší, s kým dieťa počala. S rozlúštením rébusu jej nepomôže ani ľahko cynická gynekologička (spoluscenáristka Emma Thompsonová). Seriózny právnik Mark Darcy (Colin Firth) aj úspešný majiteľ internetovej zoznamky Jack Quant (Patrick Dempsey) sa k situácii postavia ako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jej potomkom vytvoriť usporiadanú rodinu. Netušia však, že ich šance na otcovstvo je len päťdesiatpercentné. S blížiacim sa termínom pôrodu Bridget cíti, že bude musieť vyjsť s pravdou von a vybrať si, komu bude dieťa hovoriť otec. Normálny človek by poslal obidvoch potenciálnych otcov na testy otcovstva, Bridget však nie je normálna, ale výnimočná.

Streda: 3. 10

KU’DAMM 59, Cinemax, 20.00
Seriál Ku’damm 59 je pokračovaním úspešnej trilógie Ku’damm 56, v ktorej sa režisér Sven Bohse vracia do Berlína koncom 50. rokov minulého storočia. Sleduje príbeh majiteľky tanečnej školy Galant Cateriny Schöllackovej a jej troch dcér – Moniky, Evy a Helgy. Monika a Freddy si budujú kariéru ako muzikanti a tanečníci. Manažérka Caterina im poskytuje podporu a zároveň dohliada na dodržiavanie spoločenských konvencií. Helga sa vyrovnáva s Wolfgangovou homosexualitou a snaží sa byť dobrou matkou. Manželstvo Evy a profesora Fassbendera je, naopak, stále bezdetné. Koncept retroseriálov oživujúcich na priestore rodinnej melodrámy časy studenej vojny dostáva v nemeckom seriálovom hite úplne novú podobu. Prostredníctvom troch sestier a ich panovačnej matky žijúcich na konci päťdesiatych rokov odkrýva rôzne životné dráhy, pozície a osudy, ktoré sa vo vtedajšej spoločnosti ženám ponúkali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #Jana Kollárová #televízne tipy Pravdy #Dieťa Bridget Jonesovej