Filmové premiéry: Lagy Gaga ako vychádzajúca hviezda aj studená milenecká vojna

Od štvrtka 4. októbra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť hudobný film Zrodila sa hviezda, romantickú drámu Studená vojna či sci-fi triler Venom.

04.10.2018 16:00
Studená vojna Foto:
Tomasz Kot a Joanna Kulig vo filme Pawła Pawlikowskeho Studená vojna.
debata

Zrodila sa hviezda

V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… Pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Studená vojna

V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.

Venom

Keď sa novinár Eddie Brock (Tom Hardy) stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého.

3 dni v Quiberone

Čierno-biela intímna snímka 3 dni v Quiberone režisérky Emily Atef zachytáva trojdňový pobyt slávnej herečky Romy Schneider v rehabilitačnom centre v Quiberone, kde dá jej posledné interview pre renomovaný nemecký magazín Stern. Počas týchto dní, sprevádzaná svojou najbližšou priateľkou, odhaľuje pred novinárom a fotografom svoju dušu a neuvedomujúc si celkom následky spontánnej úprimnosti odpovedí otvára svoju 13. komnatu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #Romy Schneider #Zrodila sa hviezda #Pawel Pawlikowski