Televízne tipy Pravdy: Roztancovaný StarDance aj Clooney vo filme Lietam v tom

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 11. do 17. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

11.10.2018 09:23
Moderátormi StarDance budú znovu Marek Eben a... Foto:
Moderátormi StarDance budú znovu Marek Eben a Tereza Kostková.
debata

Piatok 12. 10.

Matka a dcéra – návod na použitie, FilmBox, 17.40
Pre chlapov zrejme táto francúzska romantická komédia z roku 2002 veľmi nebude, no ženy sa možno pobavia. Diváčka, ktorá film už videla, si chváli veľmi vydarený príbeh o súžití matky s dcérou a ich spoločné životné problémy. Dcéru totiž opustí jej chlapec a zároveň zistí, že jej otec má takú mladú milenku, že by mohla byť jej sestrou. A mladšieho priateľa má dokonca aj jej matka! Ako to dcéra zvládne?

Druhá strana nádeje, Dvojka, 22.15
Ešte vyššie hodnotenie (74 %) má na filmovom portáli csfd.cz komediálna dráma Akiho Kaurismäkiho z roku 2017. Starnúci podomový obchodník s košeľami Wikström v nej urobí veľké rozhodnutie – opustí svoju ženu aj uvädajúcu živnosť. Po epizódnej kariére pokerového hráča kúpi reštauráciu na zabudnutom helsinskom dvore. Čoskoro sa ukáže, že neprístupná škrupina málovravného hrdinu skrýva veľké srdce – keď Wikström ponúkne prácu o poznanie mladšiemu mužovi, ktorý sa nachádza v zdanlivo bezvýchodiskovej situácii. A ktosi, kto to už videl, film komentuje: „To som netušil, že Fíni sú takí priaznivci migrantov. Dokonca ich k sebe púšťajú, komunikujú s nimi a majú tendenciu im ponúkať prácu. Vážne? Myslel som, že Fín je tvor ďaleko uzatvorenejší a žiadnu zo zmienených aktivít nerobí ani pre Fínov, nieto pre imigrantov. Ale Kaurismäki sa vyšvihol so štandardne dobrou ironickou komédiou s prvkom drámy a baví od začiatku do konca. Nemôžu za to len cynické dialógy, ale aj pekne zvládnutá kamera.“

Sobota 13. 10.

Človečina, Dvojka, 15.35
Priaznivci Stanislava Štepku, Milana Markoviča či Kataríny Kolníkovej si prídu na svoje pri zázname slávneho predstavenia Radošinského divadla z roku 1973.

StarDance IX. … keď hviezdy tancujú. ČT1, 20.00
Začína sa ďalšia séria tanečnej súťaže StarDance, ktorú moderuje obľúbená dvojica Tereza Kostková a Marek Eben. Tento rok uvidíme, ako si s tancom poradia herečky Veronika Arichteva, Daniela Šinkorová a Pavla Tomicová, moderátorka Událostí Daniela Písařovicová, päťbojár David Svoboda, speváčka Monika Bagárová, herec Jiří Dvořák, spevák Adam Mišík, moderátor Dalibor Gondík. Medzi tancujúcimi mal byť aj vtipný herec a hudobný skladateľ Václav Kopta, pre zranenie ho však nahradí Richard Genzer.

Nedeľa 14.10

Lietam v tom, Cinemax, 15.35
George Clooney ako profesionálny vyhadzovač z práce – zamestnáva ho spoločnosť, ktorá sa zaoberá podnikovou optimalizáciou. Chce nalietať 10 miliónov leteckých míľ a vďaka tomu vstúpiť do elitnej spoločnosti niekoľko málo vyvolených. Vôbec ho netrápi, koľko ľudí robí nešťastnými… Niekto film hodnotí ako veľmi príjemný, iný ho kritizuje za „prednášku o láske a rodine“ a ódu na Clooneyho šarm. Oboje je pravda – je to však príjemná prednáška.

Rašín (1), ČT1, 20.15
K stému výročiu vzniku Československa nakrútil režisér Jiří Svoboda film Rašín – nielen o osude prvého československého ministra financí Aloisa Rašína, ale aj o udalostiach a osobnostiach súvisiacich s vyhlásením samostatného štátu. Vo filme hrajú Ondřej Vetchý, Miroslav Donutil, Zuzana Stivínová, Lenka Vlasáková, Tomáš Töpfer.

Pondelok 15.10.

Kempovanie, HBO, 21.00
Komédia inšpirovaná rovnomenným britským seriálom sleduje manželský pár Kathryn (Jennifer Garner) a Walta (David Tennant). Tí chcú na Waltove 45. narodeniny stráviť príjemný víkend v prírode. Lenže z toho vznikne víkend v znamení manželských skúšok a zločinu medzi ženami, na ktorý len tak nikto nezabudne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #StarDance #televízne tipy #Rašín