Filmové premiéry: Mrazivý Halloween aj satirická Tvár

Od štvrtka 18. októbra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť novú česko-slovenskú politickú drámu Toman, americký horor Halloween či poľskú tragikomédiu Tvár.

18.10.2018 07:00
Halloween Foto:
Zľava Judy Greer a Jamie Lee Curtis vo filme Halloween.
debata

Halloween

Jeho meno je Michael Myers, nosí bielu masku a v ruke nôž. Pokiaľ ho stretnete na Halloween, bude to asi posledný deň vášho života. Slávna hororová séria práve píše svoju poslednú kapitolu.

Tvár

Hlavný hrdina Tváre – malomestský čudák a excentrik Jacek – miluje heavy metal, svoje dievča, malé auto a svojho psa. Pracuje na stavenisku, kde má vyrásť najvyššia socha Ježiša na svete. Keď sa nečakane zmrzačí pri tragickej nehode, obrátia sa k nemu oči celej krajiny – Jacek sa totiž stane prvým občanom Poľska, ktorý podstúpi transplantáciu tváre. Tvár je nespútaná, nekonvenčná bájka o vnútornej sile a kráse, v ktorej sa virtuózne kĺbi realizmus, fantazijné prvky a čierny humor. komentára.

Toman

Neuveriteľný, ale pravdivý príbeh rozporuplnej osobnosti Zdeňka Tomana, vlastným menom Zoltána Goldbergera, pochádzajúceho zo slovenských Sobraniec. Toman bol mužom mnohých tvárí a mien, šéfom zahraničnej rozviedky a bezškrupulóznym obchodníkom a kariéristom. Poverili ho zásadnou úlohou – zohnať peniaze, ktoré komunistom vyhrajú voľby. A Toman peniaze zohnať vedel. Pre seba, pre rodinu i pre stranu.

Tiesňové volanie

Asger Holm, bývalý policajt, ktorému bola pridelená služba na tiesňovej linke, odpovie na volanie od unesenej ženy. Keď je hovor náhle prerušený, začína po žene a jej únoscovi pátrať. S telefónom ako jediným nástrojom, obklopený stenami kancelárie vstúpi Asger do pretekov s časom, aby zachránil ohrozenú ženu. Zločin, ktorý odkrýva, je však omnoho väčší, ako sa na začiatku mohlo zdať.

Králi zlodejov

Kriminálna dráma inšpirovaná neuveriteľným skutočným príbehom. V roku 2015 sa v Londýne odohrala najväčšia lúpež v dejinách Anglicka a aké bolo prekvapenie, keď polícia zistila, že za lúpežou je gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Halloween #tvár #filmové tipy #kinopremiéry #Toman