Televízne tipy Pravdy: Scorseseho Prekliaty ostrov aj slovenská klasika Nylonový mesiac

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 18. do 24. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

18.10.2018 12:00
Leonardo DiCaprio Foto:
Leonardo DiCaprio vo filme Martina Scorseseho Prekliaty ostrov.
debata

Piatok 19. 10.

Divoký Nový Zéland, ČT2, 20.00

Dokument z cyklu BBC Earth sprevádza upútavka: Život v tomto stratenom svete prebieha podľa odlišných pravidiel. Tučniaky v lese, papagáje v snehu a predátory z praveku. Tak si to teda pozriem.

Prekliaty ostrov, Jednotka, 22.30

Niečo pre priaznivcov Leonarda DiCapria a režiséra Martina Scorseseho. Dej napínavého filmu sa odohráva na izolovanom ostrove uprostred oceánu. Práve tu sa nachádza prísne strážená psychiatrická liečebňa pre tie najťažšie prípady. Detektíva Teddyho Danielsa a jeho kolegu Chucka Auleho priviedlo na prekliaty ostrov Shutter pátranie po šialenej vrahyni Rachel Solandovej, ktorá zmizla zo svojej cely v liečebni a kdesi sa skrýva. Píše sa rok 1954 a Amerika sa stále nespamätala z následkov druhej svetovej vojny a navyše prežíva permanentnú paranoju z domnelého aj skutočného komunistického ohrozenia. Daniels je učebnicovou obeťou tejto doby. Vojnový veterán stále spomína na prežité hrôzy a navyše sa musí vyrovnať so smrťou manželky. Detektívovi sa zdá, že tunajšie liečebné metódy nie sú v súlade s Hippokratovou prísahou. Ale je detektív po traumách z minulosti aj pomerne desivej a skľučujúcej prítomnosti vôbec príčetný?

Sobota 20. 10.

Rodina Addamsovcov, Jednotka, 16.10

Toto má byť dosť zábavná a ešte viac morbídna komédia z roku 1991 podľa populárneho čiernobieleho seriálu o rodinke Addamsovcov. Všetci predstavitelia (napríklad Anjelica Houstonová ako Morticia, Raul Julia ako Goméz, Christopher Lloyd ako strýko Fester, Christina Ricciová ako dcéra Wednesday či Jimmy Workman ako syn Pugsley) vraj predvádzajú tak uletené výkony, že človek nevie, komu to ide lepšie.

Nylonový mesiac, Dvojka, 20.35

Nedávno sme v našom seriáli písali o spisovateľke Jaroslave Blažkovej, ktorá sa preslávila románom Nylonový mesiac. Teraz je tu príležitosť pozrieť si filmovú verziu ľúbostného príbehu z rušnej Bratislavy šesťdesiatych rokov. V hlavných úlohách Helena Šmihulová a František Velecký. Ktosi z divákov pripomína, že film ponúka pekné, takmer dokumentárne zábery starej Bratislavy, dobrú kameru a hlavne zaujímavú sprievodnú hudbu, keď je súčasný kypiaci život podfarbený vtedajšou vynikajúcou beatovou hudbou a život ustupujúci do ústrania, naopak, nádhernou hudbou klasickou.

Nedeľa 21.10.

Ako splatiť dlh, HBO, 20.00

Vo hviezdne obsadenej komédii z vyššej spoločnosti hrajú Uma Thurmanová a Tim Roth manželov Harriet a Petra Foxovcov. Tento párik podvodníkov zosnová podfuk spojený s lúpežou šperkov v L.A., aby vyrovnali účty so sexy gangsterkou Irinou (Maggie Q) – počas jednej divokej noci totiž prehýrili Irinin lup. Utečú teda do Hollywoodu, kde plánujú ukradnúť prsteň nevyčísliteľnej hodnoty Petrovej bláznivej exmanželke (Alice Eve), aby splatili dlh.

Pondelok 22. 10.

Kempovanie, HBO, 21.00

A ešte jedna komédia – táto inšpirovaná rovnomenným britským seriálom sleduje manželský pár Kathryn (Jennifer Garnerová) a Walta (David Tennant). Tí chcú na Waltove 45. narodeniny stráviť príjemný víkend v prírode. Lenže keď sa pri kempovaní stretne Kathrynina pokorná sestra, svätuškárska bývalá najlepšia kamarátka a voľnomyšlienkárska vtierka, vznikne víkend v znamení manželských skúšok a zločinu medzi ženami, na ktorý len tak nikto nezabudne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba