Martin Freeman ako detektív?

Anglický herec Martin Freeman si zahrá v pripravovanom krimiseriáli britskej televízie ITV A Confession. Stvárni detektíva, ktorý úmyselne poruší pravidlá, aby chytil vraha. Projekt bude mať šesť epizód. Spolu so 47-ročným rodákom z anglického Aldershotu sa v ňom predstavia aj Imelda Staunton či Joe Absolom.

20.10.2018 12:00
Martin Freeman Foto: ,
Martin Freeman stvárni v pripravovanom krimiseriáli A Confession detektíva.
debata

A Confession sa bude venovať prípadu zmiznutia 22-ročnej ženy z marca 2011 a prinesie príbeh detektíva Stevea Fulchera (Freeman), ktorý úmyselne poruší policajné postupy a protokoly, aby dolapil vraha. Toto rozhodnutie ho však bude stáť kariéru i reputáciu. Staunton stvárni matku nezvestnej ženy a Absolon zase miestneho taxikára a hlavného podozrivého Christophera Halliwella, ktorého šokujúca výpoveď nasmeruje vyšetrovanie neočakávaným smerom.

Tvorcom projektu je Jeff Pope, ktorý má na konte napríklad aj scenár drámy Philomena (2013) a bude aj jeho výkonným producentom. Réžie všetkých šiestich dielov sa ujme Paul Andrew Williams. Tom Dunbar sa pod seriál podpíše ako producent. Novinka vznikne v produkcii spoločností ITV Studios a Urban Myth Films.

Martin John Christopher Freeman je známy najmä ako John Watson zo seriálu Sherlock, v ktorom účinkuje od roku 2010 a vyniesol mu Primetime Emmy a televíznu cenu BAFTA, ako Bilbo Bublík z trilógie Hobit (2012, 2013 a 2014) Petra Jacksona a tiež ako Everett K. Ross z marvelovských komiksoviek Captain America: Občianska vojna (2016) a Čierny panter (2018).

Objavil sa aj vo filmoch ako Láska nebeská (2003), Súmrak mŕtvych (2004), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005), Krádeže a vlámania (2006), Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007), Neriadená strela (2010) či v prvej sezóne seriálu Fargo (2014), za výkon v ktorom ho nominovali na Zlatý glóbus i Primetime Emmy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #seriál #Martin Freeman #detektív