Televízne tipy Pravdy: Drsná severská krimi aj muzikál s Hughom Jackmanom

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 9. do 15. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

09.11.2018 05:00
Lovci hláv Foto:
Krimitriler Lovci hláv podľa predlohy Jo Nesba.
debata

Piatok 9. 11.

Škandál po anglicky (2), HBO, 21.00

Hugh Grant v úlohe predsedu britskej liberálnej strany Jeremyho Thorpea, ktorý mal koncom 60. rokov homosexuálny románik. Homosexualitu vtedy čerstvo dekriminalizovali, politikovi by to však u voličov uberalo na popularite. Radšej sa ožení a chce na mladého milenca (Ben Whishaw) rýchlo zabudnúť. Lenže mladík je nielenže utáraný, ale ešte mu aj chýba kartička poistenca, bez ktorej sa nemôže zamestnať. Začne politika vydierať… a roztočí sa kolotoč tragikomických situácií. Mladíkovi pôjde o krk a poslancovi o kariéru! Trojdielnu sériu nakrútil Stephen Frears. Vrelo odporúčam.

Fargo, Jednotka, 22.00

A v tomto seriálovom krimitrileri pôjde o krk tiež, a hneď viacerým postavám. Pred časom som to videla a nevedela som sa od seriálu bratov Coenovcov z roku 1996 odtrhnúť. Všetko sa začne tým, že obchodník s autami Jerry Lundegaard má finančné problémy. Najme si teda dvojicu kriminálnikov, aby uniesli jeho ženu a od bohatého svokra žiadali výkupné. Tento nápad sa stane začiatkom série zlých rozhodnutí, ktoré prinesú smrť mnohým ľuďom. Znie to zvláštne, ale Coenovci medzi to dostali aj veľa humoru.

Sobota 10. 11.

Lovci hláv, ČT2, 21.45

Režisér Morten Tyldum sfilmoval detektívku populárneho Jo Nesba a na filmovom portáli csfd.cz si vyslúžil slušné hodnotenie 82 %. Jeden z divákov píše, že Aksel Henie sa pre rolu slizkého rogera narodil a filmu vraj pristane aj charizma Nicolaja Coster-Waldaua, ale papierová verzia má podľa neho viac ľahkosti. Iný divák zhodnotil, že snímka má rozjazd ako od Finchera, stred z Raimiho a Tarantina a záver ako od Kórejčanov. To vraj znamená viac než uspokojivý mix nikdy sa nekončiacej akcie, zvieracej beštiality a sofistikovaného humoru.

Ľud verzus Larry Flint, Jednotka, 22.35

Pre niekoho je táto snímka jedným z najdôležitejších a zároveň najvtipnejších filmov Miloša Formana. Nejde tu o pornografiu, hoci hlavný hrdina Larry Flint je magnátom v sexpriemysle. Hrá sa o slobodu tlače a právo vyjadriť verejne svoj názor bez ohľadu na pohoršenie pokryteckej spoločnosti. A hrá tu popri skvelom Woodym Harrelsonovi či Edwardovi Nortonovi a Janovi Třískovi aj Courtney Love, vdova po Kurtovi Cobainovi z kapely Nirvana.

Nedeľa 11. 11.

Najväčší šouman, HBO, 20.00

Originálny muzikál oslavuje vznik šoubiznisu a začiatok masovej zábavy a veľkých hviezd 70. rokov 19. storočia. Snímku inšpiroval životný príbeh amerického impresária P. T. Barnuma a rozpráva o vizionárovi, ktorý z ničoho vytvoril úchvatnú šou a celosvetovú senzáciu. Režijný debut Austrálčana Michaela Graceyho má obsahovať veľa chytľavých melódií, úžasných tanečných kreácií a oslavu šoumenstva, lásky a viery v seba samého. Hudbu zložili držitelia Oscara Benj Pasek a Justin Paul (La La Land) a film má hviezdne obsadenie – Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron.

Pondelok 12. 11.

Sally4Ever, HBO, 22.00

A toto má byť seriál s čiernym humorom – o živote marketérky Sally, ktorá je tesne pred povýšením a už desať rokov vedie po boku Davida pohodlný a jednotvárny život na predmestí. Jedného večera ju David požiada o ruku, Sally sa ocitne v kríze a začne si s Emmou, zvodnou bohémskou herečkou, speváčkou, hudobníčkou a spisovateľkou. Emma sa k nej hneď nasťahuje a preskupí jej nielen nábytok, ale aj celý život. Naozaj to Sally chce?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hugh Jackman #Jo Nesbo #krimi #muzikál #TV tipy