Filmové premiéry: Stallone vo filme Creed 2 aj kamarátky Mimi a Líza

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť zimné dobrodružstvá Pata & Mata či animák Dilili v Paríži.

22.11.2018 09:00
Mimi a Líza Foto:
Mimi a Líza už zažili množstvo zábavy v tajomstvách fantazijných svetov, tentoraz budú cestovať v čase.
debata

Creed 2

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou.

Dilili v Paríži

Animovaná rozprávka Dilili v Paríži je ďalším filmom z dielne Michela Ocelota, ktorý nám prostredníctvom dobrodružstva malého dievčatka priblíži obdobie belle epoque v dejinách Francúzska. Odvážna Dilili spolu so svojím kamarátom Orelom sa vydajú po stopách spolku, ktorý stojí za únosmi dievčat v Paríži. Mladí hrdinovia stretnú počas svojho „vyšetrovania“ významné osobnosti tej doby – od Marie Curie až po Marcela Prousta. Každá z nich im poskytne pomocnú ruku či indíciu. Dostanú sa na pozoruhodné miesta, do tajomného prípadu sa prelína mágia a na jeho konci sa tradične stretne dobro so silami temna.

Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť. Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. Odpoveď sa skrýva v minulosti, keď boli susedia ešte malými deťmi. Mimi a Líza sa teda vydajú na dobrodružnú cestu časom, aby vrátili Vianociam ich očarujúce svetlo.

Mladí zabijaci

Lily je úplne obyčajná stredoškoláčka, ktorá viac než v realite žije na mobile, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, rovnako ako väčšina jej vrstovníkov. Keď však do digitálnych životov väčšiny obyvateľov mesta prenikne neznámy hacker, ktorý začne zverejňovať práve to, čo malo zostať skryté, začnú sa diať veci. Absolútna panika v mestečku sa rýchlo premení na peklo a Lily si skôr či neskôr musí položiť otázku, či sa vôbec dožije nasledujúceho rána. Všetko totiž nasvedčuje, tomu že tým neznámym infiltrátorom do ľudských súkromí je práve ona.

Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá

Blíži sa zima a naši kutilovia Pat a Mat to nemôžu nechať len tak, a o to viac ak ich “zaskočí“ snehová nádielka. Ako si poradia s vianočnou výzdobou ich nových domov a aké vianočné darčeky si podarujú pod vianočným stromčekom? A majú vlastne naši majstri vianočný stromček, taký ako ho poznáme, alebo si vyrobia svoj vlastný „kutilský“? Čo urobí Pat a Mat so snehovou kalamitou, ktorá sa im napadá na záhradu a aký nový stroj a riešenia vymyslia? Po zábave na snehu príde určite vhod horúca sauna, tak prečo by si ju rovno nepostavili. A čo tak vyrobiť si vlastný betlehem a osláviť Silvestra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Creed 2 #Dilili v Paríži #Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla #Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá