Judit Bárdos: Nemes je citlivý aj prísny

Herečka Judit Bárdos si zahrala v najnovšej rozprávke Marka Najbrta Čertovské pero Grétku z mesta Švindlov, ktorej všetci miestni dvoria. Jej srdce však patrí čertovi Bonifácovi. Bárdos porozprávala pre Pravdu o tom, aký bol pre ňu návrat k rozprávkovému žánru aj o spolupráci s Mariánom Geišbergom či maďarským oscarovým režisérom Lászlóom Nemesom na filme Súmrak.

29.11.2018 14:00
Judit Bárdos Foto: ,
Slovenská herečka Judit Bárdos.
debata

„Odchod Mariána, ako som ho mohla volať, je obrovskou stratou pre divadelný, filmový, ale aj hudobný svet. Bude určite chýbať a myslím si, že jeho osobnosť je nenahraditeľná. Všetci môžeme byť radi, že nám zanechal plejádu skvelých postáv a tiež krásnu hudbu. Čo sa týka spolupráce s ním, bol mimoriadne priateľský a ľudský človek. Najzvláštnejšie však bolo, že som pri ňom nikdy necítila, že by bol odo mňa starší. Rozumel si so všetkými, aj s ľuďmi z našej generácie. Vôbec som nemala pocit, že sa pretvaruje alebo, že sa falošne musí zaujímať, aký je náš svet mladých, lebo tomu úplne rozumel. A vždy bol v obraze,“ prezradila pre Pravdu herečka o Mariánovi Geišbergovi.

Je to presne typ režiséra, akého mám veľmi rada. Je veľmi citlivý a tiež vnímavý. Maximálne sa sústredí na hercov a je zároveň veľmi prísny. Dá sa s ním o všetkom diskutovať, no na pľaci vyžaduje obrovskú koncentráciu. Bolo to zaujímavé. Ale to, že je oscarový režisér, som vnímala len z toho, aký bol na film rozpočet, aký obrovský bol štáb, že herecký ansámbel bol medzinárodný a podobne. V rámci komunikácie režiséra s hercami to bolo rovnaké, ako keby s nami komunikoval slovenský alebo český režisér. Pristupoval k nám veľmi ľudsky. Pripomínal mi Györgya Kristófa, s ktorým som spolupracovala na filme Out. Mám pocit, že obaja režiséri do mňa vidia, a teda cítia, kedy som si neistá, kedy robím niečo zle, a hneď mi to vedia povedať. Niekedy stačí len pol slova a už si rozumieme, “ priblížila Bárdos spoluprácu s maďarským režisérom Györgym Kristófom. Viac vo videu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #Marián Geišberg #Judit Bárdos #László Nemes #Čertovské pero