Sklenená izba bude mať v Brne špeciálnu predpremiéru

Nový film Sklenená izba českého režiséra Juliusa Ševčíka bude mať mimoriadnu predpremiéru pre verejnosť, ktorá sa bude konať 12. marca o 20:30 v brnianskom kine Scala za účasti celej delegácie filmu.

09.12.2018 05:00
Sklenená izba Foto:
Herečka Carice van Houten vo filme Sklenená izba.
debata

V priestoroch kina bude možné vzhliadnuť aj výstavu kostýmov, ktoré pre film navrhla kostýmová výtvarníčka a držiteľka Českého leva Katarína Štrbová-Bieliková. „Vzhľadom k tomu, ako úzko je príbeh filmu a jeho literárnej predlohy spätý s Brnom, sme si nevedeli predstaviť, že by sa prvé uvedenie filmu malo konať inde, než práve v Brne. Súčasne sme ale chceli, aby tú jedinečnú možnosť stať sa prvými divákmi filmu mali nielen pozvaní hostia, ale aj verejnosť. Preto sme pripravili špeciálne predpremiérové uvedenie Sklenenej izby s hereckou delegáciou pre široké publikum a veríme, že diváci uvítajú možnosť zažiť túto udalosť,“ povedal producent Rudolf Biermann. Vstupenky na podujatie sú už v predaji.

Film Sklenená izba vznikol podľa slávneho románu britského spisovateľa Simona Mawera, inšpirovaného dramatickými udalosťami 20. storočia aj zrodom ikonického architektonického skvostu – brnianskej vily Tugendhat. Príbeh o ľuďoch, ktorých životy, lásku a priateľstvo poznamenali dramatické udalosti doby, rámcuje vznik jednej z najoriginál­nejších modernistických stavieb v Európe, miesta veľkých milostných vzplanutí i životných zrád.

V snímke sa predstavia napríklad Carice van Houten, Hanna Alström, Claes Bang, Alexandra Borbély, Roland Moller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová alebo Vladimír Polívka. Na Slovensku uvedie Sklenenú izbu do kinodistribúcie spoločnosť Garfield Film 14. marca 2019.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Roden #Brno #vila Tugendhat #Julius Ševčík #Sklenená izba