Filmové premiéry: Návrat Asterixa aj dobrodružná science fiction Bumblebee

Od štvrtka 20. decembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť animovanú rozprávku Asterix a tajomstvo čarovného nápoja či dobrodružnú science fiction o robotickom aute Bumblebee.

20.12.2018 09:00
Hailee Steinfeld Bumblebee. Foto:
Herečka Hailee Steinfeld ako Charlie Watsonová vo filme Bumblebee.
debata

Asterix a tajomstvo čarovného nápoja

Príbeh z prostredia svojráznej Galskej dediny sa točí okolo ich čarovného nápoja. Ten účinkuje tak, že kto ho vypije tak sa stane nadpozemsky silný. A vďaka tejto sile, odoláva dedina neustálym útokom Rimanov. Starý a popletený druid Panoramix, ktorý ako jediný vie tento nápoj pripraviť, však jedného dňa spadne pri zbere imela zo stromu. Pri páde si nielenže zlomí nohu, ale si aj uvedomí, že ak sa s ním niečo stane, tak budúcnosť Galov je ohrozená. Preto sa rozhodne odovzdať tajomstvo čarovného nápoja niekomu mladšiemu. Pri hľadaní toho správneho druida si vezme na pomoc dvoch „osvedčených “hrdinov z dediny – Asterixa a Obelixa. A dobrodružná cesta za budúcim nositeľom tajomstva čarovného nápoja môže začať.

Bumblebee

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) oslavuje osemnásť, ale veľa dôvodov k radosti nemá. Nádej, že od rodiny dostane vysnívané auto, sa rozplynie vo chvíli, keď rozbalí mimoriadne trápne darčeky. Až majiteľ autobazáru a vrakoviska, u ktorého brigáduje, sa nad ňou zľutuje a daruje jej žltý Volkswagen Chrobák, ktorý avšak spadá skôr do kategórie dar nedar. Len ten najväčší optimista by totiž vsadil na to, že táto kraksňa bude ešte niekedy jazdiť. Charlie ho dokáže rozchodiť aspoň natoľko, že s ním doskáče domov do garáže, kde sa ho pokúsi opraviť. Keď sa ale po prvýkrát pozrie na podvozok, uvidí na ňom dve veľké modré oči a okamžite vie, že toto nebude len také obyčajné auto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sci-fi #rozprávka #filmové premiéry