Televízne tipy Pravdy: Matky rebelky aj Vianočné želanie

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 20. do 26. decembra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

20.12.2018 14:00
Matky rebelky Foto:
Zľava Kristen Bell, Mila Kunis a Kathryn Hahn vo filme Matky rebelky: Šťastné a veselé.
debata

Štvrtok 20. 12.

Matky rebelky: Šťastné a veselé, JOJ Plus, 22.45

Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Nie však pre priveľmi emancipované mamy. Už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu, a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti. Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. V duchu výzvy Nepeč a žúruj! chcú matky rebelky znova vyraziť na poriadny záťah, tentoraz na vianočné sviatky. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť – ich vlastné matky. Oslávia rebelky Vianoce opäť ako vzorné matky?

Pondelok 24. 12.

Princezna se zlatou hvězdou, Markíza, 15.30

Rodinní príslušníci už prichádzajú, ale na stole ešte nie je všetko tip-top? Posaďte babku či vnuka k televízoru. Klasika všetkých vianočných klasík predsa nemôže zradiť. V českej rozprávke je všetko, čo má dobrá rozprávka mať: krásna princezná Lada s hviezdou na čele, jej otec – dobrý, ale tak trochu povoľný panovník, zlý kráľ Kazisvet, ktorý vtrhne na hrad a žiada o ruku princeznej Lady. Múdra a dobrá pestúnka, ktorá má pod palcom nielen kráľa, ale poruke vždy aj dobrú radu. Rozprávkový myšací kožúšok, ktorý skryje princezninu krásu pri úteku z kráľovstva. A je tu aj kráľovstvo princa Radovana s kráľovskou kuchyňou, kde princezná Lada našla azyl medzi kuchármi. Samozrejme, že nechýba princ, ktorý sa na zámockom plese zaľúbi do krásnej Lady a netuší, že práve ona ako pomocníčka umýva riady v jeho kráľovskej kuchyni.

Vianočné želanie, Jednotka, 20.40

Darčeky sú už rozbalené a preplnené žalúdky odmietajú akýkoľvek ďalší vianočný koláčik? Jedna dobrota na vás ešte čaká. Veď každé Vianoce prinesú nejakú televíznu rozprávkovú novinku. Tentoraz je to premiéra rozprávky Vianočné želanie v réžii Petra Bebjaka. Princezná Michaela (Simona Kollárová) hľadá zázračnú korunu, ktorá uzdraví jej otca. Pomáha jej pri tom slepý kováč Martin (Richard Autner). V príbehu vystupujú rôzne zázračné bytosti, je v ňom veľa čarov, napätia, tajomstiev, a to všetko v magickej, poetickej atmosfére Vianoc, keď majú ľudia k sebe bližšie a keď sa plnia najtajnejšie želania. Korením Vianočného želania je humor, ktorého nositeľmi sú veršujúci, stále hladný škriatok a nahluchlá tetuška ježibaba.

Streda 26.12.

Pekárov cisár, Jednotka, 20.30

A na záver opäť klasika. Veď vybrať len jednu, ku ktorej si sadáme počas vianočných dní, sa jednoducho nedá. Je ňou nezabudnuteľná dvojdielna historická komédia o starnúcom cisárovi Rudolfovi II. Namiesto plnenia vladárskych povinností sa snaží odhaliť tajomstvo umelej energie, ktorá by dokázala oživiť legendárneho Golema. Jeho veľkou túžbou je, aby bol večne mladý, a preto trpí na svojom dvore rôznych alchymistov, či skôr podvodníkov, sľubujúcich vyrobenie nápoja večnej mladosti. Zložitú situáciu na cisárskom dvore skomplikuje pekár Matej, ktorý sa neuveriteľne podobá na cisára. Po úteku z väzenia je omylom považovaný za omladnutého panovníka. Komédia režiséra Martina Friča rozosmeje aj pri tridsiatom prvom pozretí. Inteligentný humor a nezabudnuteľná dvojrola v podaní Jana Wericha určite spríjemnia druhý vianočný sviatok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #televízne tipy Pravdy #Matky rebelky: Šťastné a veselé #Vianočné želanie