Rok 2018: Peter Bebjak je príklad, že aj zázraky sa dejú

Režisérovi Petrovi Bebjakovi a producentovi Rasťovi Šestákovi sa tento rok podaril naozaj husársky kúsok. Práva na sfilmovanie minisérie Spravodlivosť, ktorú pre Českú televíziu produkovala ich spoločnosť DNA Production a režíroval práve Bebjak, kúpila produkčná spoločnosť hollywoodskych hercov Bena Afflecka a Matta Damona.

30.12.2018 05:00
Peter Bebjak Foto: ,
Pre režiséra Petra Bebjaka bol rok 2018 mimoriadne úspešný.
debata

„Česká televízia chodieva ponúkať svoje projekty na trhy a Spravodlivosť zarezonovala u jednej sales agentúry, ktorá ju odkúpila a vlastne sprostredkovala predaj našich scenárov a idey spoločnosti týchto dvoch hercov,“ priblížil vtedy pre Pravdu úspešný režisér.

„Takáto vec dáva aj ostatným tvorcom nádej, že sa môže stať zázrak. A keď sa stane viacero týchto zázrakov, tak aj naše sebavedomie a hrdosť budú rásť. Som rád, že v Amerike videli potenciál, ktorý v sebe tento projekt má. Chcú si z toho vytvoriť vlastný seriál s väčším počtom epizód a príbehy sa teda budú viac upravovať a rozširovať. Má na tom robiť tím scenáristov, ktorý pracoval na seriáli True Blood (Pravá krv),“ dodal Bebjak.

Pre režiséra bol rok 2018 mimoriadne úspešný. Nielen, že jeho film Čiara premenil z trinástich nominácií na prestížne ocenenie Slnko v sieti šesť, pričom zvíťazil aj v kategórii najlepší film a réžia, ale premiéru mala konečne aj druhá séria krimi seriálu Za sklom. Nakrútil aj ďalšie dva filmy. Rozprávku Vianočné želanie, ktorá mala premiéru na obrazovkách RTVS na Štedrý večer a mysteriózny triler Trhlina, podľa predlohy Jozefa Kariku. Ten bude mať premiéru v slovenských kinách 24. januára a neskôr televízia JOJ odvysiela aj rovnomennú trojdielnu minisériu.

Bebjak by okrem toho mal začať s prípravou veľkovýpravného seriálu Slovania. Čas mu zaberie aj nakrúcanie historického filmu Správa z obdobia druhej svetovej vojny. Príbeh hovorí o úteku dvoch Slovákov z Osvienčimu a nakrúcanie sa začalo už tento rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bebjak #film Čiara #miniséria Trhlina #Ročenka Pravdy 2018