Art Film Fest Košice sa bude konať od 14. do 22. júna

Organizátori predstavili aj nové logo podujatia, v ktorom trojuholník smerujúci na východ nahradil červený kruh.

03.01.2019 06:00
Zuzana Mauréry Foto: ,
Cenu Hercova misia na 26. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest za výnimočný prínos v oblasti hereckého umenia získala slovenská filmová, televízna a divadelná herečka Zuzana Mauréry.
debata

„Predchádzajúce logo komunikovalo okrem iného aj sťahovanie festivalu na jeho nové pôsobisko. Veríme, že po troch ročníkoch sa Art Film Fest v Košiciach úspešne udomácnil, preto sme sa rozhodli novým logom uzatvoriť tento proces a vstúpiť do novej éry. Nový logotyp je logickým vývojom konceptu, ktorý vychádza zo symbolov na prehrávacom zariadení – play, pause, forward, stop a record. Červený kruh symbolizuje ukladanie filmových zážitkov a celkovej atmosféry festivalu priamo do myslí a sŕdc jeho divákov a fanúšikov. Zároveň pre nás plní viaceré funkcie, jednou z nich je aj bodka za poradovým číslom ročníka festivalu,“ objasnil umelecký riaditeľ podujatia Peter Nágel.

Art Film Fest patrí medzi najdlhšie fungujúce domáce filmové podujatia, na Slovensko každoročne prináša stovky kvalitných filmov a množstvo sprievodných akcií. Počas ostatného ročníka premietol viac ako 200 filmov – celovečerných i krátkometrážnych, pripravil viacero diskusií, výstav či koncertov, ale privítal tiež desiatky slovenských i zahraničných hviezd filmového sveta. Navštívilo ho viac ako 20-tisíc ľudí. Už 27. ročník festivalu predstaví výber toho najvýznamnejšieho, čo ponúka súčasná kinematografia.

debata chyba
Viac na túto tému: #art film fest