Filmové premiéry: Martin Huba ako Masaryk aj romantická Nová šanca

S novým rokom prichádzajú do slovenských kín filmové novinky - o čom sú? Vyberiete si?

03.01.2019 15:36
Jennifer Lopez Foto:
Jennifer Lopez v komédii Nová šanca.
debata

Hovory s TGM

Je to film o Masarykovi a Karlovi Čapkovi, dvoch mimoriadnych mužoch, najlepších z tých, akí kedy v Československu žili. O tom, že prvá republika, ktorú symbolizovali, mala hlboký obsah a zmysel. Ale aj o tom, že emócie môžu byť niekedy silnejšie než myšlienka, a to aj u výnimočných ľudí. A zároveň je to film o tom, aký je vzťah medzi literatúrou a životom: o tom, že prvá odráža druhé, ale že naopak to nie je samozrejmosť. Dopátrať sa k svojej vnútornej pravde je tá najťažšia vec na svete.

Láska bez hraníc

Ľúbostný príbeh sprostredkovaný okom pavúčieho dronu. Nad ropovodom a krajinou severoafrickej púšte sa objaví robot podobný pavúkovi. Vyzerá, akoby sondoval horizont. Na opačnom konci sveta v Amerike, Gordon – operátor dronu a strážca ropovodu – skúma zničenú krajinu zo svojho monitoru. Stratený vo svete, ktorému prestáva rozumieť, začína ho fascinovať mladá Ayusha, sľúbená staršiemu mužovi, ktorého nemiluje. Napriek vzdialenosti, spoločnému strachu a nedokonalej komunikácii, urobí Gordon všetko pre to, aby pomohol Ayushi uniknúť osudu, a postupne sa do nej zamiluje.

Nová šanca

Maya (Jennifer Lopez) má 40 rokov, nezáživnú prácu a príliš veľa nesplnených snov. Jedného dňa si však povie, že má toho už dosť a všetkým dokáže, ako ďaleko v živote to môže ešte dotiahnuť.

Úniková hra

Známy hororový režisér Adam Robitel (Insidious: Posledný kľúč) prináša príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť… treba ju prežiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Huba #nová šanca #filmové premiéry #Hovory s TGM