Fotografie z nakrúcania Trhliny už aj na výstave v Bratislave

V bývalej bratislavskej tlačiarni Svornosť otvorili v stredu popoludní za účasti tvorcov a hercov výstavu fotografií z nakrúcania filmu Trhlina, ktorý príde do slovenských kín 24. januára.

10.01.2019 16:00
Trhlina Foto:
Zľava: Matej Marušin, Dávid Hartl, Mária Bartalos a Tomáš Maštalír vo filme Trhlina.
debata (1)

Výstava, ktorej súčasťou je 31 snímok fotografov Stanky Topoľskej a Maroša Ďatka, bude verejnosti prístupná denne oddnes do 22. januára v čase od 15:00 do 19:00.

Režisér Peter Bebjak podľa vlastných slov s fotografmi na pľaci spolupracoval po celý čas vo vzájomnej priazni. „Sú to profesionáli, vedeli, kedy fotiť môžu a kedy nemôžu, otravné bolo len, keď vás občas prinútili, aby ste sa zastavili, lebo ‚Tu je to pekné!‘. Vtedy musíte pózovať, a to strašne nemám rád. Ale v rámci nakrúcania sme inak o nich vôbec nevedeli,“ podotkol tvorca.

Autori snímok si svoju prácu poriadne užili. „Išlo o úplne iné fotenie, ako býva v ateliéri, toto je oveľa krajšie,“ usúdil Ďatko. „Bolo treba len nezavadzať Bebovi, čo sa nám, dúfam, podarilo,“ zasmial sa.

Lokácia, v ktorej sa ocitli, zanechala pritom v oboch fotografoch celkom odlišné dojmy. „Ja som vyrastal a žil v Nitre, takže pre mňa je Tribeč v podstate domovina a neprežíval som tam nič mimoriadne,“ priznal Ďatko. „Pre mňa bola tá lokácia zas taká mystická. Neviem, či to bolo tým, že som počula, čo sa tam deje alebo to také naozaj bolo. Na turistiku tam zaručene nikdy nepôjdem,“ uzavrela Topoľská.

Po 22. januári fotografie presunú do jedného z bratislavských obchodných centier, v ktorom sa uskutoční premiéra filmu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #výstava #Peter Bebjak #trhlina #miniséria Trhlina