Film Na streche zobrazí nečakané priateľstvo

Osamelý starnúci muž objaví na streche svojej bytovky skrývajúceho sa Vietnamca. Taká je základná zápletka snímky Na streche, ktorá je druhým celovečerným filmom v réžii známeho českého herca Jiřího Mádla. Do slovenských kín príde 7. februára a diváci sa môžu tešiť aj na slovenské herecké zastúpenie.

11.01.2019 14:00
Jiří Mádl Foto: ,
Český herec a režisér Jiří Mádl.
debata

Profesor Rypar (Alois Švehlík) poskytne vo filme dočasné útočisko unikajúcemu Songovi (Duy Anh Tran). Spolužitie nevraživého pána a mladíka, ktorý hľadá východisko zo zúfalej situácie v neznámom meste, prináša mnoho tragikomických situácií, ale aj prekvapivých nápadov a riešení.

Okrem ústrednej dvojice sa v trpko-sladkom komediálnom príbehu objaví aj Vojtech Dyk, či Mária Bartalos (predtým Havranová), známa napríklad zo seriálu Oteckovia. Ansámbel doplní pôvodom slovenský herec Adrian Jastraban.

„Na streche je príbeh o stretnutí s niekým, koho považujeme za cudzinca, môže však byť súčasťou, ktorá nám chýba. Ak máte parťáka, môže byť život zatratenca, ktorého nikto nechce, celkom zábavný. Trocha ilegálneho správania s úmyslom niekomu pomôcť je motorom tohto filmu,“ hovorí o svojej novinke režisér Jiří Mádl. Do kín snímku uvedie distribučná spoločnosť Continental film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Jiří Mádl #Na streche