Filmové premiéry: Očakávaná Trhlina aj na Oscara nominovaná Favoritka

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť snímku Návrat domov aj Favoritku s Emmou Stoneovou.

24.01.2019 16:00
david hartl, trhlina, seriál trhlina, Foto:
David Hartl v Trhline.
debata

Trhlina

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal.

Favoritka

Na kráľovskom dvore nešťastnej a slabej anglickej panovníčky Anny Stuartovnej dochádza ku každodennému boju o jej vrtkavú priazeň. Usilujú sa o ňu nielen ministri a vojvodcovia, ale predovšetkým jej dve spoločníčky, Lady Sarah a komorná Abigail. Tieto dve dámy sa v dráme plnej čierneho humoru nezastavia pred ničím.

Ľadová sezóna 2

Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína pre neho a pre celú partiu jeho kamarátov zo severu tá pravá Ľadová sezóna, sezóna plná dobrodružstiev a zábavy. Norm najprv spôsobí riadny rozruch na ceste do New Yorku, aby ho po návrate domov čakala jedna dôležitá úloha. Musí z ostatných zvierat severu postaviť hokejový tím a v jednom veľkolepom zápase zachrániť drahocenný ľad a ich ľadový domov.

Prasa

Iránskych režisérov ktosi brutálne vraždí, jedného za druhým. Aj Hasan Kasmai je síce režisér a podobne ako taký Džafar Panahí sa nachádza na čiernej listine islamistického režimu, ale smrť nie a nie prísť. Prečo sa tajomný zabijak vyhýba práve jemu? Ambiciózny, mierne hysterický a poriadne zdochliacky filmár sa teda vydáva po krvavej stope. Z jeho života sa od tej chvíle stáva delirický trip, plný nezmyslov, inotajov a omylov. Mani Haghighi natočil čiastočne autobiografické bláznivé podobenstvo o spoločnosti, ktorá žije na pokraji strachu, ale nebojí sa o svojej existencii prehovoriť s cynickým úškľabkom. Prasa je drzý politický inotaj, „sedlácka“ crazy komédia i pokrivené gitarové sólo v cele autoritárskeho štá­tu.

Návrat domov

Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta…

McQueen

Príbeh Alexandra McQueena je moderný príbeh, gotická rozprávka o obyčajnom chlapcovi z robotníckeho Východného Londýna, ktorý spútal vlastné démonmi a stal sa globálnou hviezdou módneho návrhárstva. Film McQueen sleduje mimoriadny osud jedného z najvýraznejších umelcov nášho tisícročia, ktorý v 27 rokoch stál na čele Givenchy, aby následne založil svoju vlastnú úspešnú módnu značku. Ukazuje divokú krásu a odvážnosť jeho originálnych modelov, ktoré šokovali verejnosť a nadchli zástupy celebrít od Lady Gaga po Sarah Jessicu Parker, a súčasne nahliada do dôverného sveta inšpiratívne aj zmučené duše radikálneho génia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #trhlina #Favoritka