Filmové premiéry: Triler Serenity: Ticho pred búrkou aj česká komédia Ženy v behu

Od štvrtka 31. januára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť triler Serenity: Ticho pred búrkou, českú komédiu Ženy v behu aj krimidrámu Hranica.

31.01.2019 14:00
Serenity: Ticho pred búrkou Foto:
Matthew McConaughey vo filme Stevena Knighta Serenity: Ticho pred búrkou.
debata

Serenity: Ticho pred búrkou

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku (Diana Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom.

Ženy v behu

Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať.

Hranica

Tina pracuje ako dôstojníčka colnej služby, čo sa v prípade ženy, ktorá šokuje okolie zdeformovanou tvárou, môže zdať nelogické. Lenže Tina má neuveriteľný čuch. Dokáže na diaľku odhaliť tých, ktorí majú strach a v batožine nepovolené látky a materiály. Počas jedného rutinného dňa v službe stretne Voreho, zanedbaného a mastného vlasáča v koženej bunde, ktorého pach nepripomína nič z toho, čo Tina dosiaľ cítila. Vore je kľúčom k jej záhadnej identite. Film Hranica je tvrdým, zvráteným, šokujúcim a podvratným podobenstvom o tolerancii k odlišnostiam, o pohlaví a citovom precitnutí. Jedinečne sa v ňom spája realistická dráma a severský mýtus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hranica #filmové premiéry #Ženy v behu #Serenity: Ticho pred búrkou