Slovenský Netflix už aj s češtinou, Roma zase v slovenských kinách

Zatiaľ najosobnejší projekt mexického režiséra Alfonsa Cuaróna (Gravitácia), film Roma, ktorý je prístupný na streamovacej televízii Netflix a v januári získal desať oscarových nominácií, premietnu vo vybraných slovenských kinách.

01.02.2019 16:30
Roma Foto:
Film Roma sa bude premietať vo vybraných slovenských kinách.
debata

V prvej polovici februára ho uvedú napríklad na niekoľkých projekciách v bratislavskom Kine Lumiere a v košickom Kine Úsmev. „Film Roma sleduje dievča Cleo, ktoré pracuje v domácnosti stredostavovskej rodiny v štvrti Roma v hlavnom meste Mexika. Ako v dômyselne napísanom liste venovanom ženám, ktoré ho vychovali, spomína Cuarón na vlastné detstvo a vytvára živý a precítený portrét domácich konfliktov a spoločenskej hierarchie v politickom chaose 70. rokov minulého storočia,“ pozýva Kino Lumiere.

Snímka, ktorá si z festivalu v Benátkach odniesla Zlatého leva, patrí podľa nadšených kritikov k tým, ktoré treba určite vidieť v kine. Je však dostupná aj na Netflixe, najnovšie aj s českými titulkami. To je novinka, o ktorú sa zaslúžili aj českí a slovenskí diváci Netflixu svojou petíciou. Televíziu žiadali, aby – keď už väčšinou neponúka slovenské titulky – sprístupnila aj slovenským divákom české titulky. Doteraz mal Netflix české titulky na Slovensku vypnuté.

TV Pravda: Aké bolo nakrúcanie nového slovenského filmu Trhlina (vysielané 24.1.2019).

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Alfonso Cuarón #Roma