Televízne tipy Pravdy: Sedem sestier s jednou identitou aj americká podoba Čechova

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 8. do 13. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

08.02.2019 16:00
Noomi Rapace 7 sestier Foto:
Herečka Noomi Rapace vo filme 7 sestier.
debata

Piatok 8. 2.

Čajka, Cinemax, 21.20
Tvorcovia tvrdia, že kto nevidel v divadle Čajku od Čechova, dočká sa v tejto skvele obsadenej americkej adaptácii (Elisabeth Moss, Saorsie Ronan, Annnette Bening…) prístupnejšieho stvárnenia. V ruskom letnom sídle pri jazera sa odohráva tragikomédia o umení, sláve, hlúposti, túžbe žiť zmysluplný život a neopätovanej láske. Dom vlastní dôchodca a niekdajší vládny zamestnanec Sorin a jeho panovačná, sebecká sestra Irina, legendárna herečka z Moskvy. Irina si chce udržať náklonnosť mladšieho milenca, úspešného spisovateľa Borisa Trigorina, Irinin syn Konstantin je po uši zamilovaný do krásnej a naivnej Niny, ktorá sníva o hereckej kariére.

Sobota 9. 2.

7 sestier, Markíza, 20.30
Triler z roku 2017 s hviezdnou Noomi Rapace v hlavnej úlohe má pomerne vysoké hodnotenie. Pôjde o sedem životov, sedem sestier a jednu spoločnú identitu. Sestry totiž taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa však už 30 rokov skrýva a žije sedem rovnako vyzerajúcich sestier. Tie sa rozhodnú vystupovať ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni.

Tannbach – dedina na deliacej čiare, ČT2, 23.30
Druhý diel nemeckej dramatickej minisérie o ľudských osudoch na pozadí delenia Nemecka. Tentoraz o vyvlastnení. Koniec vojny prináša nádeje, ale aj nové konflikty, ktoré nenechajú zaceliť staré rany.

Nedeľa 10. 2.

Nežné vlny, Doma, 16.45
A kto má chuť na romantickú komédiu, môže to skúsiť s filmom Jiřího Vejdělka z roku 2014. Rozpráva o nesmelom Vojtovi a jeho šibnutej rodine. Otec z Vojta chce mať plaveckého pretekára a maminka v podaní Táne Pauhofovej v synovi zasa vidí talentovaného pianistu. Lenže Vojta zaujíma hlavne ryšavá spolužiačka, akvabela Ela. Dej sa odohráva v roku 1989.

Kong: Ostrov lebiek, Cinemax, 20.00
Priaznivci akčnejších filmov možno ocenia nové spracovanie príbehu o King Kongovi – vo verzii z roku 2017 hrajú Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson a Brie Larson. Vstúpia na územie mohutného Konga a začína sa boj človeka s prírodou. Lákadlom sú aj úžasné skalné útvary vietnamskej Dračej zátoky.

Spomienky na Afriku, ČT2, 21.35
A teraz tu máme ľúbostný príbeh, čo získal 7 Oscarov z 11 nominácií! Skutočný príbeh dánskej spisovateľky Karen Blixenovej získal Oscara za najlepší film, réžiu, scenár, kameru, pôvodnú hudbu, výpravu a najlepší zvuk a patrí medzi najkrajšie romantické filmy všetkých čias. Retrospektívne sledujeme spisovateľkin dlhoročný pobyt v africkej Keni. Karen v Dánsku navrhne bratovi svojho milenca, barónovi Brorovi Blixenovi, že sa zaňho vydá a dá mu peniaze, aby kúpil farmu v Afrike, kde by mohli chovať dobytok. V roku 1913 Karen cestuje do Kene, ale, samozrejme, nebude všetko také ľahké. Tak už to vo filmoch s Meryl Streepovou a Robertom Redfordom býva.

Pondelok 11. 2.

Srdečne vás vítame, Jednotka, 20.30
Francúzska komédia o spisovateľovi, ktorý v televízii vyhlási, že je ochotný u seba ubytovať akúkoľvek rómsku rodinu, a o jeho hosťoch. Tak to sa teším.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí Jiří Mádl (vysielané 2. 2. 2019).
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Noomi Rapace #televízne tipy #Kong: Ostrov lebiek #7 sestier