Krvavá košeľa na autobusovej zastávke. Aby sa nezabudlo

Jeden z najočakávanejších filmov, Ostrým nožom debutujúceho režiséra Teodora Kuhna bude mať premiéru v slovenských kinách už 21. februára 2019.

15.02.2019 09:00
Ostrým nožom Foto:
Na zástavke Zochova v Bratislave nainštalovali tvorcovia filmu Ostrým nožom zakrvavenú košeľu s maturantskou stužkou.
debata

Snímka inšpirovaná dosiaľ nevyšetreným prípadom vraždy Daniela Tupého vstupuje do hlavnej kampane pred uvedením filmu do distribúcie. Okrem klasických plagátov a bilboardov si tvorcovia prichystali jednu špecialitu. Na zástavke Zochova v Bratislave nainštalovali zakrvavenú košeľu s maturantskou stužkou.

Vizuálna identita filmu zobrazuje pohodenú košeľu s viditeľnými známkami boja a krvavú stopu, ktorá je následkom bodných rán. Tá odkazuje na vraždu, ktorá je ústredným motívom filmu. Tento princíp tvorcovia zopakovali pri vytváraní inštalácie, aby upútali ľudí čakajúcich na zastávke pred budovou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a Najvyššieho súdu.

„Keď nakrútite film, aby mali všetci na očiach príbeh, čo slúži ako memento pre Slovákov, musíte urobiť aj reklamu, ktorá svojou surovosťou udrie do očí. Aby sa nezabudlo,“ vysvetľuje Peter Michalka, kreatívny riaditeľ kampane.

Video

Na pozadí emotívne silného príbehu otvára film spoločenskú diskusiu na tému spravodlivosti a jej dostupnosti pre bežného neprivilegovaného občana. Práve toto je dôvod výberu miesta inštalácie práve v blízkosti budovy Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a Najvyššieho súdu. "Náhodné tragické útoky sa totiž budú vyskytovať vždy. Ale nefunkčný systém, ktorý zabraňuje ich potrestaniu, je omnoho komplikovanejší problém,” myslí si režisér filmu Teodor Kuhn.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ostrým nožom