Filmové premiéry: Romantické Leto s gentlemanom aj Nedotknuteľní

Ste fanúšikom filmu? Pozrite si, aké novinky prichádzajú práve do slovenských kín.

14.02.2019 16:00
Jaromír Hanzlík Foto:
Jaromír Hanzlík v snímke Leto s gentlemanom.
debata

Leto s gentlemanom

Anna (Alena Antalová) trávi so svojím manželom (Igor Bareš) každé leto v chatovej oblasti pár desiatok kilometrov za Prahou. Sú svoji už snáď celú večnosť, takže ich manželstvo skĺzlo, ako to už býva, do rutiny a stereotypu. Dni plynú ospalo jeden za druhým. Jej muž svoj čas už dlho spravodlivo delí medzi karty s kamarátmi v krčme a výrobu modelov lodí zo zápaliek vo vnútri fliaš a jeho žena je pre neho prakticky neviditeľná. Anna si každé leto spríjemňuje na niekoľko dní pravidelnými stretnutiami s kamarátkami, ktoré za ňou do malebných stredných Čiech prichádzajú na cyklistické výlety v okolí hradu Kamýk. Jedného dňa sa v dedinke objaví muž menom Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantný, šarmantný gentleman, ktorý je, ako všetci predpokladajú, novým majiteľom miestneho zámku. Zámok je síce skôr polorozpadnutá ruina, ale zámocký pán s ním má veľké plány. Medzi Arturom a Annou preskočí iskra. Anna zažíva pocity už dlho nepoznané. Artur je galantný a zahŕňa ju pozornosťou. Anna s ním čím ďalej častejšie uniká pred svojou životnou realitou v ústrety romantickým výletom a zážitkom…

Nedotknuteľní

Ochrnutý miliardár Phillip si za svojho nového opatrovníka vyberie bezprostredného a živelného, Della, ktorého práve pustili z väzenia… Príbeh inšpirovaný skutočným príbehom a francúzskym megahitom „Intouchables“.

Alita: Bojový anjel

Alita je normálne dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. James Cameron a Robert Rodriguez, dve výnimočné mená svetovej kinematografie, vás pozývajú na neobyčajný príbeh o páde anjela a zrodení bojovníčky. Svet vzdialenej budúcnosti nie je ideálnym miestom k životu, napriek tomu v ňom žijú ľudia, ktorí nezištne pomáhajú iným. Tak napríklad kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prehľadáva skládky, aby našiel funkčné súčiastky, ktoré môže implantovať ľuďom, čo o časti tela prišli. Takto objaví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga so srdcom a dušou dospievajúceho dievčaťa, a vráti jej život. Po prebudení Alita vôbec nič nevie. Nepamätá si svoju minulosť, nespoznáva svet okolo sebe, ale okamžite nasáva enormné množstvo nových informácií. So životom vrstovníkov Alitu zoznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, ktorý jej od prvého stretnutia mimoriadne imponuje. Vďaka svojej zvedavosti spozná Alita aj odvrátenú stránku mesta Iron City, v ktorom s doktorom Idem žije. Fyzickou konfrontáciou s podsvetím v sebe objaví mimoriadne, smrtiace schopnosti. V tú chvíľu sa dostane do hľadáčika skupiny nájomných zabijakov, ktorí terorizujú mesto, ale teraz dostali jedinú úlohu– nájsť a zničiť Alitu. Z obyčajného kyberdievčaťa sa stane bojový anjel. A konečne si spomenie, aké je jej poslanie.

Goliáš

Pre sedemnásťročného Kimmieho prichádza dospelosť až príliš rýchlo. Jeho otec nastupuje do väzenia, aby si odpykal trest, a od syna sa očakáva, že nadviaže na jeho kriminálnu činnosť. Kimmie však nie je na niečo podobné pripravený. Dráma zasadená do neutešeného priemyselného mesta kdesi vo Švédsku je znepokojujúcim obrazom spoločenských premien krajiny i rozpadu tradičných patriarchálnych štruktúr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Leto s gentlemanom #Alita: Bojový anjel #Goliáš