Sme na teba hrdí, odkazujú Egypťania Ramimu Malekovi

Egypťania vyjadrovali v pondelok radosť po tom, čo Rami Malek získal Oscara v kategórii herec v hlavnej úlohe za stvárnenie úlohy zosnulého frontmana britskej rockovej skupiny Queen Freddieho Mercuryho vo filme Bohemian Rhapsody. Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Pozlátenou soškou ho v Los Angeles ocenila americká Akadémia filmových umení a vied (AMPAS).

25.02.2019 15:11
Rami Malek Foto: ,
Rami Malek získal oscarovú trofej za stvárnenie Freddieho Mercuryho.
debata (1)

„Som synom prisťahovalcov z Egypta,“ vyhlásil v nedeľu neskoro večer na slávnostnom odovzdávaní filmových cien Malek, prvý herec egyptského pôvodu, ktorý dostal Oscara. „Som Američan prvej generácie a práve sa píše časť môjho životného príbehu,“ dodal herec.

Egypťania na sociálnych sieťach Malekovi blahoželali a písali, akí sú šťastní, že sa dopracoval k Oscarovi.

„Naša krajina je fantastická,“ uviedol na Twitteri egyptský novinár Chálid Saláh. „Všetci zlomyseľní ľudia počítali s jej porážkou a zrazu egyptské gény vyhrajú Oscara, teda mladý muž, ktorý je hrdý na svoj egyptský pôvod,“ doplnil novinár.

„Syn Egypta to dokázal,“ napísal ďalší užívateľ na Twitteri. „Je pýchou Arabov a hviezdou Hollywoodu. Blahoželám, Rami.“

Oscar 2019: Zľava ocenení v hereckých...
Oscar 2019 - Rami Malek získal Oscara v...
+16Oscara pre najlepší cudzojazyčný film získala...

„Gratulácia! Vždy som vás podporoval a bol na vás hrdý,“ napísal ďalší užívateľ na sociálnej sieti.

Egyptský odborník na vesmír Essam Hegy, ktorý žije v Los Angeles, v tvíte uviedol: „Malekov Oscar potvrdzuje, že synovia migrantov… sú zásobárňou talentov a zdrojom inšpirácie pre tento národ.“

Egyptská ministerka pre prisťahovalectvo a vysťahovalectvo Nabíla Makramová zagratulovala Malekovi k víťazstvu v osobitnom vyhlásení.

Malek (37) je tiež držiteľom Zlatého glóbusu, ktorý získal za spomínanú rolu v januári. Je druhým egyptským hercom, ktorému túto cenu udelili. Pred ním ju dostal zosnulý egyptský herec Omar Sharif, a to dokonca až trikrát – za snímky Lawrence z Arábie a Doktor Živago.

Malek má aj cenu British Academy Film Awards (BAFTA) či ocenenie Primetime Emmy Award. Televíznu cenu Emmy dostal v roku 2016 za úlohu Elliota Aldersona v seriáli Mr. Robot, ktorý ho preslávil.

Britsko-americký biografický film Bohemian Rhapsody režírovali Bryan Singer a Dexter Fletcher. Snímka sleduje začiatky skupiny Queen, jej závratnú kariéru a celosvetový úspech. Príbeh filmu sa končí v roku 1985, keď skupina Queen vystúpila na charitatívnom koncerte Live Aid na londýnskom štadióne Wembley.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Freddie Mercury #Rami Malek #Bohemian Rhapsody #Oscar 2019