Zomrel herec Luke Perry, Dylan z Beverly Hills 90210

Americký herec Luke Perry, ktorého preslávila postava Dylana v seriáli Beverly Hills 90210, zomrel v pondelok vo veku 52 rokov v nemocnici v kalifornskom Burbanku.

04.03.2019 19:04
Luke Perry Foto: ,
Herec Luke Perry.
debata (30)

"Bol obklopený svojimi deťmi Jackom a Sophiou, snúbenicou Wendy Madison Bauerovou, bývalou ženou Minnie Sharpovou, matkou Ann Bennettovou, nevlastným otcom Stevom Bennettom, bratom Tomom Perrym, sestrou Amy Coderovou a ďalšou blízkou rodinou a priateľmi,” informovali hercovi zástupcovia.

Perryho do nemocnice previezli pred necelým týždňom v stredu, keď utrpel mŕtvicu. V tom čase nakrúcal v Los Angeles scény do seriálu Riverdale.

Americký herec Luke Perry zomrel vo veku 52 rokov.
Herec Luke Perry.
+8Rebecca Gayheart  a Luke Perry v seriáli...

Zhodou okolností v rovnaký deň oznámili, že seriál Beverly Hills 90210, ktorý Perryho preslávil, plánujú na niekoľko častí obnoviť. Perryho bývalí kolegovia Jason Priestley, Jennie Garthová, Brian Austin Green, Tori Spellingová a Ian Ziering podpísali zmluvy o účinkovaní v obnovenom projekte.

Beverly Hills 90210 bol jedným z najpopulárnejších televíznych seriálov 90. rokov. Sústredí sa na partiu stredoškolákov z vychytenej hollywoodskej štvrte. Perry hral v seriáli komplikovaného playboya a surfera Dylana, ktorý mal problémy s alkoholom, drogami aj láskou. Vášnivý vzťah prežíval s Brendou (Shannen Dohertyová), ale začal si aj s jej kamarátkou Kelly (Jennie Garthová).

A bol aj idolom miliónov tínedžeriek, ktoré seriál sledovali a delili sa na tábory, podľa toho, ktorý z hrdinov sa im páčil – či Dylan alebo Brendin brat Brandon (Jason Priestley), Dylanov kamarát. Práve príchodom Brendy a Brandona z Minneapolisu do Beverly Hills sa seriál začína.

Perry sa v Beverly Hills 90210 objavoval od začiatku v roku 1990 až do konca pôvodného projektu v roku 2000. Od novembra 1995 až do novembra 1998 však mal v seriáli prestávku. Opustil ho, pretože nechcel zostať zaškatuľkovaný v úlohe Dylana, veľmi sa mu však nedarilo. Objavil sa napríklad v menšej úlohe v sci-fi Luca Bessona Piaty element (1997). Účinkoval aj vo viacerých ďalších seriáloch a filmoch, žiadna z postáv mu však už nepriniesla taký ohlas ako Dylan.

V poslednom čase sa mu začalo opäť dariť a slávil úspechy v úlohe otca Archieho Andrewsa (K.J. Apa), hlavnej postavy tínedžerskeho hitu, seriálu Riverdale. Okrem toho by sa mal ešte objaviť v jednej z úloh filmu Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood, ktorý príde do kín v lete.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Luke Perry #Beverly Hills 90210