Televízne tipy Pravdy: Žena v čiernom aj Premena

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 29. marca do 3. apríla. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

29.03.2019 10:59
Monica Bellucci Foto:
Nedeľa: 31. 3.: Premena, Filmbox, 1.10.
debata

Piatok: 29.3:

Vynálezkyňa: Z kvapky krvi, HBO 2, 10.00

Hrdinkou dokumentárneho filmu americkej produkcie je tiež žena. Elizabeth Holmesová vtrhla do Silicon Valley s revolučným lekárskym vynálezom. Edison, ako ho nazvala, bola malá, hypersofistikovaná čierna skrinka, schopná uskutočniť až 200 typov krvných testov počas pár minút z jedinej kvapky krvi. V tom prípade by sa však laboratóriá a pár vyvolených spoločností ocitli v prepadlisku dejín. Podobne ako Mark Zuckerberg, Steve Jobs aj samotný Thomas Edison chcela Holmesová prevrátiť svojím revolučným vynálezom celý priemysel hore nohami. Malo to však jeden háčik, pretože išlo o podvod, veľké divadlo. Z pôvodne úspešnej technologickej spoločnosti roku 2014, s majetkom ceneným na deväť miliárd dolárov, sa vykľul podvodný krachujúci systém, ktorý poukázal na zraniteľné miesto Silicon Valley.

Nedeľa: 31. 3.

Premena, Filmbox, 1.10
Pre nočných vtákov je tu ďalší príbeh ženy, spisovateľky. Jeanne (Sophie Marceau) pohltená písaním svojho prvého románu začína na sebe pozorovať znepokojivé zmeny. Hoci sa telo ženy začína meniť, nikto v okolí to nepozoruje. Jej rodina to považuje za výsledok stresu, ktorý prinieslo dokončovanie románu. Jeanne si však uvedomuje, že sa deje niečo oveľa vážnejšie. V dome svojej matky objaví fotografiu, ktorá ju privedie na stopu jednej ženy v Taliansku. Tu odhalí zvláštne tajomstvo svojej identity.

Utorok 2. 4.

Žena v čiernom, AMC, 22.00
Mladý londýnsky právnik Arthur Kipps (Daniel Radcliffe), trúchli za svojou manželkou Stellou, ktorá pred štyrmi rokmi zomrela pri pôrode ich syna Josepha. Jeho zamestnávateľ mu dá poslednú šancu, aby si udržal miesto, a vyšle ho na služobnú cestu na vidiek, do odľahlej usadlosti Cryphin Gifford, aby spracoval právnu dokumentáciu o rezidencii Eel Marsh House, pozostalosti po nedávno zosnulej pani Drablowovej. V Gifforde žije len niekoľko ustrašených obyvateľov, ktorí žialia za nečakane zosnulými deťmi. Rozľahlý starý dom Alice Drablowovej leží uprostred močarísk v Nine Lives Causeway, kde častý príliv odrezáva prístupovú cestu. Priamo v bahnistej močarine pred rokmi zahynul malý Nathaniel, no jeho telo sa nikdy nenašlo. Arthur, ktorý osamote pracuje v starom sídle, začína odhaľovať kruté a znepokojujúce tajomstvá a jeho obavy sa čoraz väčšmi stupňujú po tom, ako zistí, že miestne deti umierajú za záhadných okolností. Arthura znepokojujú podivné zvuky a preludy a zjavuje sa mu záhadná postava ženy v čiernom. Keď pomstychtivá žena v čiernom začne ohrozovať aj Arthura a jeho najbližších, mladík musí nájsť spôsob, ktorým vražedný kruh preruší. Britsko-kanadsko-švédsky mysteriózny horor nakrútený na motívy klasického duchárskeho príbehu spisovateľky Susan Hillovej rozhodne nesledujte osamote!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy