Filmové premiéry: Akčný Shazam! aj česká komédia Teroristka

Od štvrtka, 4. marca, si môžete v slovenských kinách pozrieť akčnú fantasy Shazam!, českú komédiu Teroristka či dobrodružný film Mohyla o Štefánikovi.

04.04.2019 07:00
Iva Janžurová Foto:
Česká herečka Iva Janžurová v čiernej komédii Teroristka.
debata

Shazam!

V každom z nás sa ukrýva superhrdina a k jeho odhaleniu postačí občas trochu mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel), stačí vykríknuť jedno slovo – SHAZAM! – a toto 14 ročné decko vychované ulicou sa zásluhou starého čarodejníka môže premeniť na dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). V dospeláckej verzii so superbožským telom no s dušou dieťaťa sa Shazam púšťa do všetkého tak, ako by to robil každý tínedžer obdarený schopnosťami: užíval by si ich! Dokáže lietať? Má röntgenové oči? Môže rukami vrhať blesky či vynechať test zo sociológie? Shazam sa rozhodne otestovať všetky svoje superschopnosti. No osvojiť si ich bude musieť veľmi rýchlo aby dokázal bojovať proti smrteľným silám zla, ovládaných Dr. Thaddeusom Sivanom (Mark Strong).

Teroristka

Hlavnou hrdinkou čiernej komédie Teroristka je Mária (Iva Janžurová), učiteľka na dôchodku, ktorá si jedného pekného dňa povie, že už si nechce pripadať ako krava, a keď jej proti arogantnému pôvodcovi lokálneho zla (Martin Hofmann) nepomôže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), zoženie si zbraň a rozhodne sa urobiť to, čo väčšinu z nás občas napadne, ale hneď tú myšlienku vytesníme. Veľmi skoro však zistí, že ako je vražda zložitá morálne, je rovnako zložitá aj logisticky.

Mohyla

Príbeh o ceste do Štefánikových spomienok, kde nič nie je nemožné. – Počas školského výletu na mohylu Milana Rastislava Štefánika na Bradle sa Tablet, Anika a Dany ocitnú v spomienkach tohto velikána našich dejín. Objavujú fascinujúci svet, kde je možné čokoľvek, kde sa cestuje v čase aj v priestore bez hraníc. Štefánikove spomienky ožívajú a deti čaká dobrodružstvo ich života. Ocitnú sa v Janssenovom observatóriu na Mont Blancu, zaviatom snehom, v Paríži, na Tahiti aj v ohrození života v prvej svetovej vojne. Podarí sa im vrátiť domov alebo sa navždy stratia v útrobách zabudnutia? – „Pre ľudí pevného predsavzatia a vytrvalosti niet nemožností.“ (Milan Rastislav Štefánik)

Je mi fajn, s.r.o.

Monique vedie spoločenstvo Emauzy blízko mestečka Pau, kde zamestnáva ľudí, ktorí sa dostali na dno a dostávajú novú šancu. Po rokoch sa z ničoho nič vráti jej brat Jacques – ľahtikársky darmožráč, ktorého zaujíma len jediné: ako zbohatnúť. Takže skôr, ako o rodinné stretnutie, tu pôjde o stret dvoch odlišných svetov. Jacquesa k novému podnikateľskému zámeru inšpiruje jeho bývalý spolužiak, ktorý investoval do svojho nového imidžu a tak sa stal úspešným. Dostane „geniálny“ nápad. Nahovorí Monique a zopár ďalších priateľov z jej komunity, že jedinú možnosť, ako začať nový život, ponúka plastická chirurgia. A tak sa spolu vydajú na bizarnú cestu do Bulharska, kde je takýto zákrok pomerne lacný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #komédia #mohyla #filmové premiéry #Shazam #kinematografia #Teroristka