Televízne tipy Pravdy: Komédia Som božská aj dokument Leaving Neverland

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 12. do 17. apríla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

11.04.2019 09:11
Amy Schumer Foto:
Amy Schumer v komédii Som božská.
debata

Piatok 12. 4.

Veľké mačky: Úžasná zvieracia skupina (2), ČT2, 20.55
Na britský dokument sa vraj dobre díva. Druhý diel nazvaný Dobytie Nového sveta rozpráva o tom, ako pred ôsmimi miliónmi rokov mačky prvýkrát ovládli Ameriku. V hustej stredoamerickej džungli sľubuje stretnutie s rodinou ocelotov.

Leaving Neverland, HBO2, 21.35
A ďalší dokument, ale z celkom iného súdka. Vraj máloktorý film mal pred svojou premiérou taký dopad ako tento – rozhlasové stanice prestávajú hrať piesne Michaela Jacksona, jeho príbuzní sa s HBO ako distribútorom súdia o sto miliónov… Keď najväčšiu popovú hviezdu všetkých čias v roku 1993 obvinili zo sexuálneho obťažovania malých detí, mnohí nedokázali uveriť, že by sa kráľ popu mohol dopustiť takých ohavných činov. Na samom vrchole slávy nadviazal Michael Jackson dlhoročné priateľstvo s dvoma chlapcami vo veku 7 a 10 rokov. Títo dnes tridsiatnici rozprávajú svoj príbeh o tom, ako ich Jackson sexuálne zneužíval a ako sa s tým po rokoch vyrovnali. Z rozhovorov v dokumente vraj zviera žalúdok, vykresľujú portrét sústavného využívania a podvodu. Zároveň poukazuje na moc uctievanej osobnosti preniknúť do života hviezdami posadnutých detí a ich rodičov.

Sobota 13. 4.

Slamený vdovec, ČT2, 13.35
Ktosi z divákov veľmi odporúča túto pohodovú komédiu Billyho Wildera z roku 1955, keď budete sami doma. Veď práve tu možno vidieť Marilyn Monroe v slávnej scéne, kde stojí nad vetrákom metra a jej snehobiela sukňa sa zdvíha vyššie a vyššie.

Saturnin, ČT1, 15.20
Kto má rád suchý humor, príde si vo filme podľa knihy Zdeňka Jirotku na svoje. Hlavným hrdinom je sluha, ktorý sa stane pánom svojho pána a spôsobí v jeho doteraz pokojnom živote množstvo prekvapivých zvratov. Tie by sa bez Saturnina dali ťažko zvládnuť, už preto, že by bez neho vôbec nenastali.

Nedeľa 14. 4.

Chaplin trestancom na úteku, Dvojka, 11.25
Ďalšia skvelá Chaplinova naháňačková groteska z roku 1917. Mnohí by Tulákovi aj dnes udelili Oscara.

Rieka bez návratu, ČT2, 20.00
O tomto romantickom westerne z roku 1954 viacerí napísali, že je celkom nezáživný a že Marilyn Monroe tu ašpiruje na Zlatú malinu. Ktosi sa čuduje, čo na to asi hovorili vtedajší návštevníci kina, no pripúšťa, že možno boli vo vytržení. A iný tvrdí, že pohľad na Marilyn a jej podmanivý spev je taký bonus, že stojí za pozretie. Tak si vyberte.

Pondelok 15. 4.

Barry II, HBO, 21.30
Prvá séria čiernokomediálneho seriálu o nájomnom zabijakovi zo Stredozápadu, ktorý má v Los Angeles zavraždiť začínajúceho herca, no namiesto toho ho očarí herectvo, ma absolútne nadchla. Barry chcel začať nový život herca, ale jeho zločinecká minulosť ho držala stále v pazúroch. Seriál bol nominovaný na tri Zlaté glóbusy a aj v druhej sérii má Barry znova hľadať rovnováhu medzi oboma svetmi.

Som božská, HBO, 20.00

Obľúbená americká komička Amy Schumerová v komédii na tému „Amy Schumer má šunky a nebojí sa ich ukázať“ podľa tvorcov zaručí pekných pár minút smiechu, občas cez slzy. Renee Bennett je tuctové dievča odvedľa v New Yorku, meste, ktoré patrí tým geneticky i finančne obdareným. Na hodine spinningu nesebavedomá hrdinka spadne z bicykla a udrie sa do hlavy. Keď sa dopotáca do šatne, zistí niečo neuveriteľné: má vypracované nohy, úžasné vlasy a skvostnú tvár – je skrátka božská! Až na to, že v očiach všetkých ostatných vyzerá rovnako ako pred nehodou. Renee získa nové sebavedomie aj rešpekt svojej krásnej šéfky a zrazu ju pozývajú na úžasné večierky. Kúzlo však netrvá večne…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Leaving Neverland #Som božská